Napraten

Naam van de tocht: Topritje met vervelend einde
Plaats: Twickel
Datum: 2018-11-09
Schrijver: joop

Topritje met vervelend einde

"Jongens, mag ik even?" Henk neemt het woord voor de ruim 25 MTB'ers bij de start. "We gaan in twee groepen, ik rij richting Goor, en Hennie rijdt richting Delden". En vervolgens liet hij het aan iedereen zelf over met welke groep men mee wilde rijden. Henk is ondertussen al vertrokken, en slechts een handjevol ging met hem mee. Het gros bleef gewoon staan en wilde met Hennie mee. Na een minuutje kwam Henk weer terug. "Ja jongens, dat kan natuurlijk niet!" Uiteindelijk gingen er tien met Henk mee, en ruim 15 met Hennie, waaronder alle dames, en dat waren er uitzonderlijk veel deze ochtend. Gezellig!

Ik rijd even naast Hennie Ho. Hij was net terug van een mooie vakantie in de VS, maar voelde zich een beetje belabberd. Dan maar gewoon rustig aan meefietsen. De route is ouderwets prachtig, en het weer ook. Het gaat via het Kerkveldervoetpad richting Delden, en zelfs voor mij als kleurenblinde zijn de herfstkleuren geweldig om te zien. We volgen grotendeels de Twickelroute, met als hoogtepunt het stuk langs de A1. Bij de Noordmolen wordt er even gestopt voor een foto. Een man die daar aan het wandelen was met zijn gezin was zo vriendelijk om die te maken. Aan de glunderende gezichten van ons kun je zien hoe we aan het genieten zijn van deze tocht. Via Bentelo gaat de route daarna weer terug naar Haaksbergen. Op het laatst fietsen zo'n beetje alle dames op kop tegen de wind in. Monika, Gerdy, José, Agnes en Eveline, en al die kerels er achteraan.

Om 11.40 uur zijn we weer terug bij ons clubhuis na een werkelijk heel mooi topritje. De koffie wordt geserveerd, en dan plotseling het lawaai van schuivende stoelen aan de andere tafel. Hennie Ho ging onderuit, en werd door zijn tafelgenoten op de grond gelegd. Hij was kennelijk even weggevallen, maar was nu weer bij kennis. Gelukkig hebben we een aantal medici onder onze clubgenoten, dus van paniek was geen sprake. Wel werd 112 gebeld, en na 5 minuten kwam een ambulance en een politie-auto met loeiende sirenes het terrein op. Hennie werd door het ambulance-personeel onderzocht. Er werd ter plekke een hartfilmpje gemaakt. Er werd niets gevonden. Besloten werd om Hennie mee te nemen naar het ziekenhuis in Enschede, voor een nader onderzoek. En zo eindigde dit topritje op een heel vervelende manier.

Het laatste nieuws over Hennie Ho is van 16.00 uur op deze vrijdagmiddag. Er worden nog steeds onderzoeken gedaan. Gemeten is, dat er weinig zuurstof in zijn bloed zat, en een te lage bloeddruk. Het is afwachten of er misschien toch stents moeten worden geplaatst. Vanaf deze kant wensen we Hennie beterschap, en ook voor hem en zijn vrouw veel sterkte.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: joop
Datum: 2018-11-09 20:59:11
Commentaar:

Hennie wordt binnenkort geopereerd. Toch een aantal dichtgeslibde aders