Napraten

Naam van de tocht: Rob, en blauw-rood
Plaats: Hengevelde - Rietmolen
Datum: 2018-11-06
Schrijver: joop

Rob, en blauw-rood

Vanmorgen fietsen Tonny en ik niet mee met de club, maar gaan weer therapeutisch met ons twee├źn fietsen. Tonny herstelt langzaam van haar hernia-operatie, en het fietsen over normale weggetjes op de MTB gaat haar gelukkig steeds beter af. Het is ook een prachtige voorjaars-achtige dag. We fietsen een 35 km route van de laatste avondfietsvierdaagse. Het gaat richting Hengevelde, en dan via Rietmolen weer terug. Mooie tocht!

Ik had gemerkt dat de voorvering van mijn MTB het niet meer doet, dus als we terugkomen eerst maar eens langs Rob van Roll on Bikes aan de Veldmaterstraat. Rob is nog maar net begonnen met zijn fietsenzaak, maar volgens mij loopt het nu al als een tierelier. Rob bekijkt mijn fiets met een schuin oog, houdt hem even op de kop, schudt er wat mee, drukt er wat op, en de vering doet het weer. Fiets heeft lang stilgestaan, de olie zakt dan helemaal naar beneden, en de lage temperaturen zorgen er dan voor, dat hij helemaal niet meer veert. Dat is de theorie. Tja, kom er maar eens op. Vind je het dan gek dat die zaak zo goed loopt. Bedankt Rob!

We rijden naar ons clubgebouw, maar we zijn wat aan de vroege kant. De club is vast nog niet binnen, oh nee toch wel! Er zitten al 3 fietsers binnen. Het schijnt dat die zijn afgehaakt bij de MTB-groep van Henk, omdat Rob (een andere Rob ... Rob van N) een beetje grieperig was, en niet mee kon komen. De koffie was dus al klaar. De grote MTB-groep kwam na 5 minuten ook binnen. Kennelijk waren daar Ino, en Dick S allebei gevallen, zonder ernstige gevolgen gelukkig. Daarna komen de 6 racers nog binnen, en dan begint het gekakel. We vallen ook nog met de neus in de boter omdat Gerard N en Bennie L jarig waren geweest en op lekker gebak trakteren.

Er gaan foto's van het nieuwe HTFC-shirtje rond. Nou weet ik uit ervaring dat over smaak niet valt te twisten, maar dat dat altijd toch gebeurt, zeker als het over nieuwe kleding gaat. De een vindt het redelijk mooi, de ander vindt het shirt te donker, nog weer een ander vindt de combinatie blauw-rood niet mooi. Welke kleuren er ook worden gekozen, dit soort commentaar zul je altijd houden. Het feit dat we binnenkort allemaal in nieuwe kleuren fietsen dat is toch weer een nieuwe mijlpaal voor de club, en ik wens de commissie die hier over gaat heel veel wijsheid toe. Komt ongetwijfeld helemaal goed.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Naam:
Datum:
Commentaar:

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.