Napraten

Naam van de tocht: Hark
Plaats: Rutbeek - Usselo - Bad Boekelo
Datum: 2018-10-28
Schrijver: joop

Hark

De wintertijd is vannacht ingegaan, en het is behoorlijk fris: 1 °C. Toch staan er zo'n 14 toerders, incl. 2 dames op de MTB bij het startpunt om 09.30 uur. We gaan in één groep oppert Hennie onze wegkapitein. Frans van D met zijn 81 jaar bekeek de groep even, en miste een paar fietsmaten waar hij zich aan zou kunnen optrekken, en zei toen "ik zie wel waar het schip strandt". We rijden naar het Waarveld, en daar wordt het al snel duidelijk ... het gaat te hard voor Frans. We rijden over de vaste MTB-route, totaan de Koekkoeksbrug, waar er gewacht wordt tot iedereen weer bij elkaar komt.

Wat er nu gebeurt, dat hebben we nog nooit gedaan: we rijden dwars door het Buursermeertje, dat er volledig droog bij ligt. Daarna komt er een behoorlijk technisch stuk, en daar heb ik behoorlijk moeite om het tempo van de anderen bij te houden. Ik ben wat dat betreft een echte hark op de MTB. Bij de Meddelerweg zijn ook nog een paar nieuwe obstakels toegevoegd aan de vaste route. Ik loop er overheen, geen schijn van kans op er overheen te fietsen. Daarna gaat het naar het Rutbeek. Veel minder technisch dan net, en daar bluf ik me gemakkelijk overheen.

Na Usselo krijgen we de wind mee, en die was trouwens aardig aangetrokken. Het terrein waar de Military altijd plaats vindt, is echt prachtig om overheen te fietsen. Daarna nemen we het bosje bij Bad Boekelo mee. Het is een beetje "kruip door/sluip door". Kennelijk is Gerrit daar gevallen, waarna de helft van de groep terugrijdt naar de Welenmosweg. De andere helft vindt het gat in het hek naar Nieuwe Beekweg, en zo is de groep toch in tweeën gesplitst. Frans v D heeft allang afgehaakt.

Na ruim 30 km komen we bij de finish, waar de andere groep al aanwezig was, en ook nog 3 wegfietsers. Na 10 minuten komt Frans binnen en is de club weer compleet. De koffie was weer prima. Als ik goed ben ingelicht, dan was dit de laatste koffie in het clubgebouw dit winterseizoen, dus daar moeten we nog iets op bedenken. Verder is het jammer dat er één persoon in zijn uppie heeft moeten fietsen. Misschien vooraf een paar medestanders mobiliseren Frans? Zelf voel ik me op de wat technische stukken een behoorlijke hark, en dat zal ook wel zo blijven vrees ik.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Naam: Richard ten thije
Datum: 2018-10-29 11:14:10
Commentaar:

Is een Mtb een optie net als Henk vogel heeft?


Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.