Napraten

Naam van de tocht: Weer op de MTB
Plaats: Bijenkamp - Eibergen
Datum: 2018-10-23
Schrijver: joop

Weer op de MTB

Het is vanmorgen een twijfelgevalletje. Het is zwaar bewolkt, en behoorlijk winderig, en het zou nog harder gaan waaien in de loop van de ochtend. De whatsapp-groep begint ook al vol te lopen: gaan we op de racefiets of op de MTB? De meesten kiezen voor de MTB, dus daar sluit ik me bij aan. Wel jammer dat het raceseizoen nu ten einde loopt.

Bij de start staan zo'n 15 MTB'ers, en slechts 2 racers, en onze handbiker Johan. Henk vraagt en krijgt met een beetje moeite het woord. We gaan allemaal op eigen snelheid via de vaste route, tot aan het trapje, en daar wachten we op elkaar. Zo was de boodschap, en om 09.30 uur wordt er vertrokken. Het gaat richting Het Waarveld. Nou heb ik al wat km's op de MTB gereden deze week, maar ik zie wel op tegen de single-tracks, en ... hoppaa .... daar schieten we langs de sloot van Frans. Die is nu helemaal droog. Met wat verkrampte nekspieren kom ik er heelhuids langs. Ik probeer wat vooraan te blijven, en het verbaast me, dat Henk toch niet consequent de vaste MTB-route volgt. We komen bij de watermolen, en daar blijkt dat we de helft al kwijt zijn. Nou dat gaat lekker.

Uiteindelijk vinden we elkaar weer terug. Frans B bepaalt nu het tempo, en met gezwinde spoed rijden we naar het "trappetje", om daarna de vaste route te verlaten en naar sportpark Bijenkamp te rijden. Daar ligt een MTB-track met allemaal bulten erin. Vorig jaar ben ik daar hard gevallen toen ik Gerrit probeerde bij te houden. Nu hou ik me in, en komt iedereen er heelhuids overheen. Ik zie wel Mees uit de bocht vliegen, maar die bleef gelukkig wel overeind.

Het gaat verder richting Eibergen. Het wandelpark De Maat is prachtig, en dan langs de Berkel, ook altijd mooi. Wel is het zo dat door de grootte van de groep het moeilijk is om bij elkaar te blijven. Aart blijft steeds achter, en dan wordt er weer geschreeuwd dat we moeten wachten. Dat is wel jammer. We rijden De Nachtegaal in, een heel mooi stuk. Daarna weer wachten op Aart, maar ook op Bennie, die kennelijk in het mulle zand onderuit is gegaan. Dan langs De Koffiegoot, waar de grond toch een beetje vochtig en zuigend is, en dan naar de watermolen.

Wachten op mensen die wat minder hard fietsen dat is niet erg, maar wachten op iemand die steeds telefoon krijgt, en openlijk telefonisch aan het onderhandelen lijkt, dat is minder prettig. We rijden net weer, en dan "pling-plong!" weer telefoon bij André. Later belooft hij dat we mogen meedelen in de winst, dus dat is dan toch wel prettig. EN hierbij is dat dan ook schriftelijk vastgelegd.

Na een hele mooie rit zijn we mooi op tijd weer terug bij het clubhuis. Herman M trakteert op uitstekend gebak, en ook de koffie was er snel en prima van smaak. De akoestiek in de kantine is echter abominabel. Wat een keet. Als je nog niet doof bent, dan word je het hier wel. Daar komen ook de twee racers terug. Die hadden een moeilijk ritje met hun tweeën en met die harde wind. Hennie is heel stil, en ziet er vermoeid uit. Dat in tegenstelling tot onze eigen Aart, die het op de MTB zo moeilijk had, die ziet er nu toch heel fris uit. Volgende keer toch een tandje erbij Aart, kan makkelijk zo te zien.

Henk, bedankt voor deze mooie rit. Hennie en jij doen dat toch maar weer elke keer. Jammer dat het raceseizoen erop zit, maar ook wel weer fijn dat het MTB'en weer begonnen is.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Naam:
Datum:
Commentaar:

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.