Napraten

Naam van de tocht: Jubileum
Plaats: Losser - Lonneker
Datum: 2018-10-21
Schrijver: joop

Jubileum

Op deze zondag is het fris, zo'n 10 °C, weinig wind. En het is druk bij de start. T2 staat er met ruim 20 man/vrouw. Ik zie T1 met 3 personen, en onze handbiker Johan. De meesten van T1 zijn geloof ik aan het MTB'en. T3 zie ik niet meer, wel nog een paar MTB'ers. Maar T2 spant toch wel de kroon vanmorgen. We vertrekken in ieder geval met 2 pelotons richting Rutbeek en Buurse.

Soms heb je dat, je bent tijdens het fietsen zo aan het kletsen, dat je geen idee hebt waar je heen gaat. We komen bij Enschede, steken de Gronausesatraat over, en daar hebben we de 1ste lekke band. Het slachtoffer zit in het peloton voor ons, ik heb geen idee wie het is, maar ik zie Ben N en Wim Z druk bezig. Het duurt zo'n 8 minuten, en daar gaan we weer.

Tijdens dat kletsen onderweg is het onderwerp van gesprek heel vaak onze jubileummeerdaagse volgend jaar. Het aantal aanmeldingen daarvoor is nu al, na een week, behoorlijk groot. En terecht, want als het net zo gezellig wordt als 15 jaar geleden (HTFC 25 jaar), in Lloret de Mar, dan teken ik ervoor. Op het inschrijfformulier op deze website, daar moet iedereen zich opgeven met de naam zoals die in het paspoort staat, en de dames met hun meisjesnaam. Tja, en dan wordt het vaak onduidelijk wie dat nou weer is. Zo kennen we de dames vaak niet. En dan opeens, weer een lekke band. Verdorie! Dit keer op de Bosweg bij de UT. Weer in peloton 1, en volgens mij weer hetzelfde slachtoffer. Nu wordt er gewoon bijgepompt, en kunnen we vlot weer verder.

Vlak boven Boekelo, op de Halmersweg, is er weer lek. Nu in ons eigen 2de peloton. Het is Tom E. Hij en Gertin blijven achter om het euvel te repareren, en wij rijden door. Het is niet ver meer. Sprinten zit er niet meer in, en rond 11.20 zijn we weer terug bij het clubhuis.

Wat me onderweg ook opviel, is dat de komende meerdaagse zeker bij de meesten een zeer actueel onderwerp is, maar we hebben ook leden, die weten nergens van. Ik sprak met Stefan F, en die weet, werkelijk waar, van toeten noch blazen. Een goede fietser, al jarenlang lid, maar weet van de HTFC niks. Tja, dat kan natuurlijk ook. Evengoede vrienden. Tijdens de koffie wordt er in ieder geval lekker gezellig nagepraat, en we verheugen ons op mei volgend jaar. Het was weer een gezellige ochtend.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Naam:
Datum:
Commentaar:

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.