Napraten

Naam van de tocht: Strava testen
Plaats: Diepenheim - Stokkum - Markelo
Datum: 2018-10-19
Schrijver: joop

Strava testen

Het verhaal deze week van Steven de Jongh, tegenwoordig ploegleider van TREK, en die voor zichzelf even een stukje ging fietsen in Spanje, en niet meer terug kwam, dat heeft me toch wel aangegrepen. En het feit dat de app Strava hem uiteindelijk gered heeft, dat is toch wel heel bizar. Nou gebruik ik nooit Strava. Normaal rijd ik met een Garmin Oregon op mijn stuur, maar vanmorgen heb ik ook maar eens Strava uitgeprobeerd. Gewoon op mijn telefoon, in de achterzak. Uiteindelijk levert me dat de route van hierboven op. Ziet er best goed uit, ware het niet dat het kaartje te groot is om op een telefoon te bekijken. Moet je toch weer met je vingertje gaan schuiven om de route goed te kunnen zien.

We zijn met een man of twintig vanmorgen, en één dame. "Twee groepen!" roept onze wegkapitein. Ik vind het altijd leuk om hem een beetje te jennen, dus ik mopper wat, hij trapt daar onmiddellijk in en schreeuwt naar me "Joop, regels zijn regels!". Waar heb ik dat meer gehoord? Maar in de eerste 2 km gaat het al mis. In onze tweede groep krijgt Patrick S pech aan zijn derailleur, en dreigen we de aansluiting met het eerste peloton al meteen te missen. Patrick besluit naar huis te fietsen. Het 1ste peloton stond gelukkig toch te wachten, en wij fietsen met twee groepen achter elkaar verder.

Het is voor het eerst dit najaar dat de meesten een lange broek aan hebben. De route is weer prachtig. Er wordt niet hard gefietst, er staat een klein beetje wind, en er wordt netjes rondgedraaid, maar we lopen wel wat achter op het schema, en zijn pas rond 11.40 bij ons clubhuis, waar de toerders op de MTB al lang hun eerste kopje koffie op hebben.

Eén van de koffiezetapparaten is kapot, maar toch wordt de koffie vlot geserveerd. Ik zie tot mijn verbazing dat Mees met de MTB'ers is meegegaan. Wat is er mis met hem, vraag ik me af. Mees zit ook altijd op Strava. Ik bekijk mijn eigen route, en ik zie dat mijn Strava iets afwijkt van mijn Garmin in de gemeten afstand van de rit van vanmorgen. Nou ja ... een kniesoor. Wat ik me wel afvroeg, is hoe kon Steven de Jongh worden gered door deze app. Hoe kon zijn vrouw hem op Strava traceren. Ondertussen heb ik ontdekt dat dat kan via de functie Beacon, die alleen maar op de Premium-versie beschikbaar is, en die kost 5,99 euro per maand. Garmin heeft ook zo'n functie, weliswaar gratis, maar dat kan alleen met de Edge 25, 520, 810, 820, 1000, Garmin Edge 1030, 1000 Explorer, Explorer, en de Touring. En ik heb een Oregon. Via Google Maps kun je sinds kort ook mensen live traceren, dus als ik me veilig wil voelen, en gevonden wil worden, dan gebruik ik dat maar.

Het was weer een aangename ochtend, zeker toen op het laatst Aart M nog binnen kwam, net toen de koffie op was. Aart werd luid toegezongen, en hij was helemaal niet jarig. Eenmaal thuis zie ik op de Strava-app ook de gegevens van de andere Strava-gebruikers. Nou ... , ik zal het nog een paar keer aanzien, misschien wordt ik dan wat enthousiaster. Iedereen bedankt, en tot zondag.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Naam: Gerdy
Datum: 2018-10-21 10:43:10
Commentaar:

Nog een tipje, wij gebruiken de (gratis) app: Life360.


Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.