Napraten

Naam van de tocht: Een sportieve zondag
Plaats: Ottenstein - Vreden
Datum: 2018-10-14
Schrijver: joop

Een sportieve zondag

De keuze om te gaan sporten is vanmorgen enorm. Als ik naar het clubgebouw ga op mijn racefiets, dan kom ik al allerlei hardlopers tegen. Bij de start aan de Geukerdijk staat een viertal T3'ers, Johan V met drie dames. En een behoorlijk grote groep T2'ers op de racefiets. De MTB'ers vertrekken pas om 09.30 uur, dat had ik ook nog kunnen doen. En dan heb je nog de Vlearmoestocht vanuit Neede, waar een aantal naar toe gaat. Nou .... wij gaan met zo'n 20 man op de racefiets richting Vreden.

Het is een behoorlijk grote groep, en na een paar km splitsen we ons vanzelf op in twee pelotons. Ik zit in het tweede peloton van 7 mannen en een dame, en vooraan is het peloton wat groter, allemaal mannen. Het weer is prachtig, de sfeer is goed, en de route is weer als vanouds, schitterend. De Duitse weggetjes binnendoor zijn lekker rustig, het is genieten geblazen. We rijden dwars door Vreden, en dan richting Oldenkotte. Het tempo wordt wat opgeschroefd aan het eind, zodat de gemiddelde snelheid aan het eind toch weer bijna 30 km/uur is.

Het weer is gewoon 's zomers, ook al is het al 14 oktober, en we zitten lekker buiten aan de koffie, samen met de 4 T3'ers, en een 3-tal T2'ers die hadden gemountainbiket. De koffie is nog steeds op kosten van de HTFC, en dat zal nog de hele maand oktober zo blijven op de zondag. Verder hebben we het nog over de jubileum-meerdaagse volgend jaar. Een heel mooi aanbod voor het 40 jarig bestaan van de HTFC. De belangstelling ervoor lijkt groot. AL met al, een hele mooie tocht vanmorgen. Routemaker bedankt.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: