Napraten

Naam van de tocht: Nazomeren
Plaats: Bentelo - Bornerbroek - Delden
Datum: 2018-10-12
Schrijver: joop

Nazomeren

De herfst is al een paar weken aan de gang, maar het blijft maar zomeren in Nederland. Op deze vrijdag doe ik voor het eerst sinds 4 weken weer mee, na een vervelende keelontsteking. We staan met 15 racers bij ons clubhuis om 09.30 uur. De MTB'ers zijn al een half uurtje geleden vertrokken, maar wij vertrekken om 09.30 uur. Net als we weg willen rijden krijgt Ben N telefoon. Het was zakelijk. Ik hoor hem zeggen "nee .. ik ben onderweg". Daarna moet hij ook nog zelf iemand anders opbellen, we beginnen dan ook met een paar minuten vertraging. Het mag allemaal de pret niet drukken, want het is een stralende ochtend.

Het gaat richting Beckum, dan Bentelo, en allemaal binnendoor. Bij Bentelo passeren we een dame op een elektrische fiets, en die dame die kende Johan P. Johan heeft in deze buurt altijd gewerkt. Er worden wat vriendelijkheden uitgewisseld, en dan gaat het weer verder, langs de sluizen van Wiene, die kennelijk een opknapbeurt ondergaan. Er staan ook een paar gewapende militairen op de brug. Ik heb het even nagekeken, en het betreft een "oefening van de eenheid 10 Natres bataljon, F-compagnie dat oefent met 90 mensen, 20 wielvoertuigen VW Amarok en 5 vrachtauto’s". Ze bewaken inderdaad o.a. deze sluis. We komen er dan ook veilig overheen.

Even later wordt er geroepen "PAAS OOP". Er steken een paar MTB'ers over, en ja hoor, het zijn onze eigen clubgenoten o.l.v. Henk V. Een grote groep hoor, ondanks dit nazomerweer. Volgende keer wel beter uitkijken als je wilt oversteken mannen! We rijden verder, komen in Bornerbroek, Tusveld, en dan over het smalle fietspad, langs "De Doorbraak". Deze Doorbraak zorgt ervoor dat Tusveld niet meer zo vaak onder water komt te staan. Jaaaa, zo leer je nog eens wat.

We krijgen nu de wind tegen. Zelf fiets ik als een "beschermde renner", continu achteraan, terwijl de anderen mooi doordraaien en de gemiddelde snelheid zo rond de 30 km/uur houden. Nu met de wind tegen gaat het wat minder snel. Ik vind dat niet erg. Delden, Beckum, Boekelo. We zijn wat te vroeg vindt Hennie, en die breit er nog een lusje bij aan, en dan over het fietspad langs de oude N18 richting finish.

Het is heerlijk warm geworden, en we drinken de koffie lekker buiten op. Het is weer ouderwets gezellig, en er wordt weer veel gelachen. Blij dat ik er weer bij ben. Hopelijk duurt dit nazomeren nog even voort.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: