Napraten

Naam van de tocht: Fransjesdag
Plaats: Rondje Markelo
Datum: 2018-09-18
Schrijver: joop

Fransjesdag

Vandaag is het de derde dinsdag in september, en dat betekent Prinsjesdag. Nou, ze hebben er in ieder geval mooi weer bij, denk ik nog, want het is gewoon behoorlijk warm, droog en zonnig, maar wel met een stevige zuidenwind. Ons pelotonnetje bestaat vanmorgen uit 14 mannen, geen enkele dame. De route gaat richting Beckum. Bij Beckum moeten we de Hengelosestraat oversteken, en dat geeft enige vertraging. Dan gaat het verder richting Hengevelde, en Stokkum.

Eigenlijk hebben we de hele route de wind van opzij. Eerst blaast hij vanaf links, en na Markelo blaast hij vanaf rechts. Die stevige wind van opzij zorgt ervoor dat een paar fietsers er meer moeite mee hebben dan sommige anderen. Zelf zit ik er ook niet zo fris bij, terwijl anderen gewoon op kop blijven beuken, alsof er geen wind is. Frans van D probeert steeds krampachtig uit de wind te fietsen, draait weliswaar mee door, maar zodra hij op kop dreigt te komen draait hij weer terug, en daar begint op zijn beurt onze wegkapitein weer een beetje over te mopperen. Het tempo echter is stevig, we fietsen steeds ruim boven de 30 km/uur.

Vlak voor De Hoeve wordt er door twee man onverwacht weggesprint. Het zijn Frans B en Jan M. Vroeger werd er als waarschuwingsteken nog wel eens "KOERSVRIJ" geroepen, maar nu heeft Frans B altijd meteen een voorsprong, omdat hijzelf het initiatief neemt. Niet helemaal eerlijk vind ik. Daarna volgt het talud over de nieuwe N18. Ik fiets op kop, en dan tot mijn verbazing komt al piepend en krakend Frans van D me voorbij, om bovenop het talud me triomfantelijk aan te kijken. Nou ... op deze Prinsjesdag gun ik het Frans van harte. Ik heb trouwens alle respect voor hem, dat hij op zijn leeftijd (81) nog altijd met ons meefietst. Chapeau.

Bij ons clubhuis zitten we lekker buiten de koffie van Bennie E op te drinken met lekkere kleine stroopwafeltjes erbij. We hebben het o.a. over Prinsjesdag. Daar blijkt dat Frank K, en ook Frans van D niets ophebben met ons koningshuis. Tja, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Het alternatief zie ikzelf ook niet helemaal zitten. Maar goed, dit terzijde. De derde dinsdag van september blijft officieel voorlopig Prinsjesdag, maar voor de HTFC stel ik voor, om deze dinsdag in het vervolg Fransjesdag te noemen. Hennie, weer bedankt voor de mooie rit.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Frans van Duist
Datum: 2018-09-18 17:19:09
Commentaar:

Joop,wat eencomplimenteus verhaal;goedmakertje wellicht?in iedergeval bedankt,Frans