Napraten

Naam van de tocht: Toprit
Plaats: Exel - Laren - Vorden
Datum: 2018-09-16
Schrijver: joop

Toprit

Na afloop van de rit van vanmorgen riep Mees me nog na "en niet te kritisch schrijven, hè Joop!" En dat ga ik ook helemaal niet doen, want het was vanmorgen een toprit. We zijn met ons twaalven, met Wilma als enige dame. Het vertrek was al om 08.00 uur, en dat is in deze periode van het jaar erg vroeg. We fietsen een wat langere tocht, en het gaat richting Lochem en Vorden. Achter Gelselaar gaat het een hele tijd over een smal pad langs het kanaal. Mees dacht dat het daar steeds vals plat omhoog liep, waarop Frank antwoordde, dat het kanaal daar ook wat schuin omhoog liep. Achter Lochem is het nog mooier. Mooie bossen, mooie landhuizen, leuke dorpjes. Schitterend. Er is de eerste helft een beetje wind, maar het lijkt alsof we hem steeds tegen hebben. Toch wordt er behoorlijk gereden. Het gemiddelde ligt rond de dertig.

We rijden door Vorden; "Even sightseeing" zegt Hennie. Inderdaad een heel leuk dorp. Daarna krijgen we de wind mee, en gaat het tempo verder omhoog. Ik voel langzaam een gevoel van slapte bij me opkomen. Dat heb ik al lang niet meer gehad. Bij Ruurlo wordt er even gestopt, en krijg ik een energiereep van Gertin, en die hielp me er weer helemaal bovenop, alhoewel ik wel bij het voorfietsen wat verzaakt heb. Het tempo zakt bijna niet meer onder de 35 km/uur. Rudy is daar o.a. de grote aanjager van, en daarom krijgt zijn eigen vrouw Wilma het ietwat moeilijk. Maar ze blijft er bij. Grote klasse.

Om 11.15 zijn we weer terug bij het clubhuis. Bijna 100 km gereden, met een gemiddelde van zo'n 30,5 km. Een grote groep T2 zat er al. Die waren om 09.00 uur vertrokken. De koffie smaakte weer voortreffelijk, en er wordt door ons nog even slap na-ge-o-h'd. Sommigen zijn daar erg goed in merk ik. Het was vanmorgen inderdaad een toprit, door een gebied waar we niet al te vaak komen. Moeten we vaker doen. Hennie, complimenten!

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: