Napraten

Naam van de tocht: Kwijt
Plaats: Rondom Vreden
Datum: 2018-09-14
Schrijver: joop

Kwijt

Prachtig weer deze vrijdagochtend. Wel fris, zo'n 10 °C. We zijn met zo'n 20 fietsers. Zullen we in 1 of in 2 pelotons? Eentje kan wel, zegt Hennie, maar Frans B, onze 2de wegkapitein splitst de handel toch in 2 pelotons op. Het gaat via de Veldmaat richting Saalmerink. Maar het duurt niet lang, of het 2de peloton is het 1ste peloton kwijt. We moesten een tweetal bussen voor laten gaan, en weg zijn ze. In geen velden of wegen meer te zien. We besluiten na wat discussie onze eigen route te gaan volgen. Het wordt een route richting Vragender, besluiten we. Net als we het tempo weer gevonden hebben, gaat mijn telefoon. Dat zal Hennie zijn. Er wordt weer gestopt, en na terugbellen blijkt het inderdaad Hennie te zijn geweest. "Waar zijn jullie", was zijn vraag. "Vlak bij de Kikvosch" was het antwoord. "Okee, dan komen wij eraan!" We wachten een poosje bij de Kikvosch. Mw Stokkers kwam even poolshoogte nemen. "Wat bint jullie an't doon?" "Wie bint mekaar kwiet". "Hoezoo kwiet?". Tja .... leg dat nou maar eens uit. Dit kan ook alleen maar bij de HTFC.

Uiteindelijk rijden we weer met twee pelotons achter elkaar door Duitsland. Ottenstein, Vreden, Zwillbrock. Het is prachtig fietsen, zonnig, weinig wind, en het tempo is niet hoog. Hennie improviseert als routemaker weer zo, dat we precies op tijd aankomen bij ons clubhuis. We kunnen lekker buiten zitten. Behalve onze twee pelotons zie ik ook nog Dick S en zowaar Aart M. Die waren met hun twee├źn therapeutisch wezen MTB'en. Jan M had alleen gefietst, die had zich verslapen, en zo werd er weer erg gezellig nagepraat.

Joop

PS. Aanstaande zondag wordt er al om 08.00 uur vertrokken voor een wat langere tocht. Vroeg hoor, brrrr, ik moet er niet aan denken, de zon is dan nog maar net een klein uurtje op. En als we ons dan maar niet nog een keer kwijt raken.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: