Napraten

Naam van de tocht: Wind
Plaats: Glane - Overdinkel - Losser
Datum: 2018-09-11
Schrijver: joop

Wind

Vanmorgen is het een graad of 16, bewolkt, en een behoorlijke wind. We zijn met 15 personen, waaronder één dame: Wilma. Het gaat in eerste instantie met de wind mee. Frank K zet de trend neer, steeds zo'n 34 km/uur. Bij de Knalhutte gaat het Duitsland in. Gronau, Glane, en dan verrassing: Overdinkel. Daar komen we niet al te vaak. Ze hadden daar ook nog de weg pas geteerd, en er lagen allemaal verse steentjes op. Niet zo geslaagd om er overheen te fietsen, maar het gaat gelukkig goed.

Na Losser gaat het linksaf richting Enschede, en hebben we de wind tegen. Er wordt daardoor wat sneller doorgedraaid dan anders, en voordat je het weet fiets je alweer op kop. Het gaat linksaf de Glanerbruggeweg op en daar heeft Frank een lekke band. De bandenfluisteraar is maar heel even bezig, en er zit alweer een harde band om het wiel. Frank zelf probeert dat wiel in zijn fiets te monteren, en dat duurde nog het langst. Als alles klaar is wordt er meteen vol gas gegeven, net als ik achterin mijn schoen niet vast in het pedaal krijg. Ik zie daarna het peloton al op tientallen meters voor me uit fietsen, en moet ik alle zeilen bijzetten om er weer bij te komen. En bedankt!

Door de harde wind, die dan weer tegen is, en dan weer van opzij wordt het wat onrustig fietsen in het peloton. Sommigen draaien al helemaal niet meer mee, maar ik merk, dat je beter voorin kunt zitten, dan achterin. Veel minder geslinger en veel rustiger. Een aantal auto's passeert ons knetterhard. Link hoor! Een andere auto ziet ons aankomen, en stopt. Wat blijkt, het is een Duitse auto. Hoe kan dat toch, dat de Duitsers veel meer rekening houden met zo'n groep fietsers dan de Nederlanders? Als dank krijgen ze van ons een duim omhoog.

Om kwart voor 12 zijn we weer bij het clubhuis, en gaan we binnen koffie drinken. Wat een gekakel, maar de koffie smaakte prima. Een van de onderwerpen waarover gesproken wordt is het aantal gebroken heupen dat de HTFC heeft gehad. Sjonge, daar kun je wel een speciale HTFC-groep van maken: niet T1 of T2, maar T-heup. Zeker 7 man, en dan telt Albert nog voor drie!

Aanstaande zondag doen we een wat langere tocht richting Lochem. Het wordt dan mooi weer. We zijn op tijd terug voor de koffie. Allemaal bedankt voor de mooie tocht van vandaag.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Albert
Datum: 2018-09-11 19:15:09
Commentaar:

Joop verklaar nader waarom tel ik voor drie en de anderen niet????????


Naam: joop
Datum: 2018-09-12 12:09:09
Commentaar: Ach Albert, je weet dat ik zo af en toe overdrijf. Maar ... wegkapitein worden van de Toerders-heup-groep, lijkt je dat niet wat?

Naam: Albert
Datum: 2018-09-12 13:19:09
Commentaar:

Heeft die " heupengroep " wel een wegkapitein nodig? Deze fietsers zijn toch extra voorzichtig!