Napraten

Naam van de tocht: Warm, benauwd, en Strava
Plaats: Zenderen - Bornerbroek
Datum: 2018-09-04
Schrijver: joop

Warm, benauwd, en Strava

Op deze dinsdagochtend 09.30 uur verzamelt zich bij het startpunt een groepje fietsers van zo'n 20 man en een dame. Mees is ook weer terug van zijn Tour for Life, en staat daar heel enthousiast over te vertellen. Gerrit had zo'n haast om hem te begroeten, dat hij bijna viel, en vol op mijn rechtervoet ging staan. En bedankt! Nou heb ik pas nieuwe fietsschoenen, en die zorgden er gelukkig voor dat ik gewoon mee kon fietsen.

De route van vandaag is een bekende route, maar wel mooi. In het 2de peloton wordt er door iedereen mee rond gedraaid. Het loopt allemaal op rolletjes. Het is zwaar bewolkt, en een beetje drukkend. Het is zelfs zo vochtig dat mijn zonnebril begint te beslaan. Er worden voor vanmiddag ook stevige onweersbuien verwacht, maar dan zijn we allang weer thuis. Het gaat langs De Doorbraak, door Bornerbroek, en dan langs het kanaal in zuidelijke richting. Het 2de peloton past zijn snelheid aan aan die van het 1ste peloton, en dat wil nog wel eens wisselen, afhankelijk van wie er daar op kop rijdt. Beetje hollen of stilstaan. Maar al met al, het is heerlijk fietsen. Het zonnetje is intussen doorgebroken, en het is behoorlijk zweterig geworden. Frans B trekt de sprint aan, ik kan mooi in zijn wiel blijven. "Als een teek", net zoals Johan W vroeger.

In de kantine zitten we binnen lekker na te zweten. Het onderwerp van gesprek bij een klein groepje is Strava, kun je ook routes doorsturen, uploaden, downloaden, enz. En maar strak naar hun telefoontje turen. Ja ja, die veteranen met hun moderne apparaatjes, ze doen nog goed mee, maar soms vergeten ze de handleidingen te lezen. Het was weer een mooie ochtend. Allemaal bedankt!

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: