Napraten

Naam van de tocht: Heel druk, een lekke band, volksfeesten en koffie
Plaats: Oele - Delden - Stokkum - Needse Berg
Datum: 2018-09-02
Schrijver: joop

Heel druk, een lekke band, volksfeesten en koffie

Op deze zondag heeft DVO een zg Topcompetitie op het DVO-terrein, met veel deelnemers van buiten Haaksbergen, en daarom kan de HTFC er vandaag niet terecht. Sterker nog, de Geukerdijk is afgesloten, net als het parkeerterrein van de Plusmarkt. Ons verzamelpunt is nu de stoep op de hoek Veldmaterstraat - Geukerdijk. En die staat bomvol met alle groepen HTFC'ers. T2 wordt door de wegkapiteins gemobiliseerd, en meegenomen naar een aparte plek, en daar worden de ruim 30 racers opgesplitst in 3 groepen van 10 tot 12 man/vrouw.

Hadden we vorige week na 300 m al meteen een lekke band, nu is het nog veel erger: na 10 meter rijdt peloton nr 2 al verkeerd. Ze hadden niet gezien dat het eerste peloton rechtsaf sloeg naar de Oude Boekeloseweg. Veel gekker moet het toch niet worden dacht ik nog. Het gaat richting Beckum, en dan Oele, waar we gelukkig de kasseien vermijden. Onze wegkapitein moppert nogal over het niet genoeg afstand houden van ons derde peloton t.o.v. het tweede peloton. Na een korte discussie zien hij en ik eigenlijk nog maar één oplossing. Als er opgesplitst moet worden in meerdere pelotons, dan is het zaak dat elk peloton zijn eigen route heeft, en dus gewoon helemaal zelfstandig die route kan fietsen. Dan hoef je niet meer zo krampachtig achter elkaar aan te rijden, als er een lekke band is hoef je niet te schreeuwen naar de andere pelotons, enz. Misschien is het verstandig dat de wegkapiteins dit eens opnemen met de T2 coördinatoren. T1 heeft dit systeem al heel lang, en dat werkt perfect.

Vanaf Delden gaat het een hele tijd langs het Twentekanaal, lekker windje mee. Daarna begint het fors harder te waaien. Iemand verliest een bidon of een banaan en wordt er even gestopt. Bij Gelselaar krijgt Richard ten T van peloton 3 een lekke band. Er wordt geschreeuwd naar voren, en alle drie de pelotons komen gelukkig weer tot stilstand. Weer wordt Bennie onze bandenfluisteraar node gemist, maar toch, we hoeven niet al te lang te wachten voordat we weer door kunnen rijden.

De Needse Berg wordt vanaf twee kanten op tempo genomen, en na Rietmolen ontmoeten we een rij van wel 100 oldtimer-tractoren. Er komt geen eind aan. Best wel link op zulke smal weggetjes. Ik zie ook menig HTFC'er van de weg af schieten zo het mulle zand in. Arjan G herkent een familielid in één van die trekkers. Kennelijk is er een Oldtimer trekkerrit vanwege de Volksfeesten in Oele.

Het gaat rechtstreeks naar 't Stien'nboer voor de koffie. Het terras zit helemaal vol met HTFC'ers. Wat een club, en ook nog gezellig. Ik gooi nog wel mijn bak koffie om, tot groot genoegen van een aantal tegenover me (ik zal de naam niet noemen), maar dit terzijde. De koffie smaakt uitstekend, en wordt snel en professioneel geserveerd. Het kost (de penningmeester) wat, maar dan heb je ook wat. Het was weer een hele mooie zondagmorgen.

Joop

Andere foto's staan hier.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: