Napraten

Naam van de tocht: Topritje
Plaats: Ruurlo - Barchem - Lochem
Datum: 2018-08-31
Schrijver: joop

Topritje

Om 09.00 uur is het een drukte van belang bij het clubhuis. Onze T2-officials zijn druk aan het tellen hoeveel dat er zijn. Hennie heeft ook een telefoon aan zijn oor. Het getal van 40 aan racers samen met MTB'ers wordt genoemd, en dat wordt doorgebeld aan iemand die straks wil trakteren. We vertrekken 1 minuten over negen in twee pelotons. Net als we de Noordsingel willen oversteken wordt er geschreeuwd. We missen iemand! Het blijkt Bennie onze BANDEN-fluisteraar te zijn. Bennie had in de kantine het koffieapparaat aangezet, kwam weer terug naar buiten, en zag helemaal niemand meer. Iedereen was al weg. Hij zag nog net iemand de hoek omfietsen, en kon gelukkig nog aansluiten bij de Noordsingel. Ja ja. De wegkapiteins druk bezig met bellen en tellen, en dan vergeten we de meest belangrijke persoon. Is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ik herinner me een penningmeester die de rekening van koffie met gebak moest betalen bij Ter Huurne. Toen hij weer naar buiten kwam lag het hele HTFC-peloton al plat op de fiets richting Haaksbergen. Leuk kluppie hoor dat HTFC!

De route van vandaag is prachtig. Het gaat via de Needse Berg richting Borculo en Ruurlo. Het is prachtig weer met weinig wind. Wel mouwstukjes aan, en ik zie her en der ook wat beenstukken. Sommige beenstukken zijn trouwens wel aan vervanging toe (Rudy! Misschien iets voor Vaderdag?). We rijden richting Lochem, altijd een prachtig stuk Achterhoek. En dan via een schitterende route weer terug naar Haaksbergen. Toppertje hoor, onze Hennie. Hij moet het allemaal maar weer verzinnen. Mooi op tijd, en na 75 km zijn we weer terug waar we zijn begonnen.

Buiten bij het clubhuis kunnen we lekker buiten zitten. De koffie van Bennie smaakte weer voortreffelijk. Het gebak kwam dit keer van Gerrit L en Ino D. Gerrit was gisteren 71 geworden, en Ino 2 weken geleden 61. Appeltaartjes met slagroom. Aard was er ook. Ik ben benieuwd wanneer hij weer plaats neemt in het peloton. Herman M had in zijn uppie gefietst (was die nou om 09.30 gestart?). En zo liet iedereen het zich allemaal goed smaken. Het was vandaag weer echt een topritje.

Joop

Andere foto's staan hier.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: dick
Datum: 2018-09-01 17:34:09
Commentaar:

Zie ik Aart daar???? :)