Napraten

Naam van de tocht: Vragender
Plaats: Vragender
Datum: 2018-08-28
Schrijver: joop

Vragender

We zijn met 15 mannen vanmorgen, en we vertrekken in één peloton. Het gaat veel langs en over de nieuwe N18, langs Rietmolen, Neede, en zo richting Lievelde. We hebben een behoorlijke wind tegen, dus het is ploeteren als je op kop fietst. Wat ook opvalt is, dat er relatief veel auto's en landbouwvoertuigen over de smalle weggetjes rijden. Dat betekent voor ons dat we steeds moeten ritsen om de auto's te laten passeren. Meestal gaat dat goed en volgt er een bedankje door even te zwaaien. Echter, soms is er te weinig tijd om te ritsen, omdat de auto in kwestie knetterhard aan komt rijden zonder te remmen, en dan wordt het toch wel link. Een witte caddy wilde ons passeren, het duurde de chauffeur kennelijk te lang voordat dat kon, en toen het uiteindelijk wel kon, gaf hij zoveel gas, dat hij met zo'n 6000 toeren ons pelotonnetje knetterhard en met veel lawaai door de berm passeerde. Fijne dag verder!

We komen in Vragender. Hennie doet nog een extra lusje om het dorp heen, en vervolgens krijgen we de wind mooi mee. We naderen Zwolle, waar Frans tegen me zegt dat je eerder met de fiets in Zwolle bent, dan met het openbaar vervoer. We zien Rekken, er wordt geroepen dat het wat rustiger moet, maar dat is in dit stadium van de rit voor dovemansoren gesproken, het gaat onverminderd verder met zo'n 35 km/uur. Vlak voor de watermolen roept Hennie nog "REECHTSAF", maar die instructie ontging de broertjes Meyer volledig. Die zijn ook niet meer de jongsten.

Om 11.38 komen we bij ons clubhuis, en kunnen we lekker buiten zitten. Henk V en ondergetekende trakteerden vanwege hun verjaardag op lekkere soesjes. Henk was er overigens zelf niet bij. Ik keek even de tafel rond, bekeek de muzikale kwaliteiten van iedereen, en heb het peloton toen maar vriendelijk verzocht om niet meerstemmig voor mij te gaan zingen. En dat deden ze gelukkig ook niet. De soesjes en natuurlijk ook de koffie smaakten voortreffelijk. Wederom een prima rit. Hennie bedankt.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: