Napraten

Naam van de tocht: De Buurserstraat
Plaats: Ottenstein - Vreden
Datum: 2018-08-26
Schrijver: joop

De Buurserstraat

Het is fris vanochtend, zo'n 10 °C. Mouwtjes aan, en op naar ons clubhuis. T2 staat er met zo'n 30 personen, ik zie ook T3, en ook een paar MTB'ers. Behoorlijk druk op deze zondag, en terecht, want het werd een prachtige rit. Alhoewel .... we hebben nog geen minuut gefietst, we zijn pas op de Grintenbosweg, en er wordt al LÈÈK geroepen. Het is Arno. Tijdens het wachten feliciteert Frits me met mijn verjaardag. Potverdikkie, hoe weet hij dat nou, vanmorgen in de ledenlijst gekeken zeker? Maar ... bedankt, ik ben vandaag inderdaad 70 geworden (70 is trouwens het nieuwe 35, maar dit terzijde). Rudy GZ probeert ondertussen ook nog een betere verdeling te creëren tussen het 1ste en het 2de peloton, want volgens hem zaten er teveel sterke fietsers in het 2de. Nou ja zeg!

Uiteindelijk zijn we nu goed op weg. Het is prachtig weer, prima om te fietsen. Het gaat langs onze kledingsponsor, en dan Duitsland in. Iedereen draait goed mee, en het tempo is lekker. Het gaat dwars door Vreden, ik zie Lünten, en we komen weer terug bij Ter Huurne. Theo ten E zegt nog tegen me, dat hij het minder geslaagd vindt om via het fietspad van de Buurserstraat weer terug naar Haaksbergen te rijden, en daar krijgt hij ook gelijk in. Op het fietspad is het veel te druk om daar met twee behoorlijk grote pelotons overheen te rijden. We fietsen weliswaar op een lint achter elkaar, maar je moet toch andere fietsers passeren, en er zijn veel tegenliggers. Ik zelf moet daardoor op een gegeven moment flink in de remmen. Daarna weer gas geven omdat de voorsten niets door hebben, daardoor moeten ze achteraan weer lossen. Er wordt geschreeuwd, dus zo is het een beetje een zootje. Het 1ste peloton is helemaal uit beeld, oh nee, daar fietst er eentje, en daar nog twee. Helemaal uit elkaar geslagen dus.

Als we weer terug zijn kunnen we lekker buiten zitten napraten. De algemene conclusie van vanmorgen was, dat we in het vervolg het fietspad naast de Buurserstraat moeten vermijden op deze tijd van de dag, en zeker op zondag. Wilma was een van de fietsers die had moeten lossen uit het 1ste peloton, en dat terwijl haar man Rudy kennelijk op kop fietste. Dat gaf zo achteraf behoorlijk wat hilariteit, zeker toen Wilma tegen Rudy zei, dat hij de wasmachine maar vast aan moest zetten, en daar wist Frans weer een leuke mop over. Sjonge, wat lachen. Het was weer een mooie zondagochtend.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: