Napraten

Naam van de tocht: De Lutte
Plaats: De Lutte, Oldenzaal
Datum: 2018-08-24
Schrijver: joop

De Lutte

Zo'n 10 minuten van te voren, dus om 08.50 uur, sta ik al bij ons clubhuis. En ik ben niet de eerste. Nou zou je denken dat het vanmorgen niet zo druk zal zijn, het is nog vakantie, het weer is bewolkt, en het is een stuk koeler, maar je kunt je vergissen. Er zijn ruim 30 racers, en ook nog een paar MTB'ers. Ik zie een lange broek, en ook nog een jasje, maar dat vind ik toch wat overdreven hoor.

We vertrekken in 2 pelotons. Ik zit in het 2de peloton, en er wordt door iedereen netjes mee rondgedraaid. Eerst met een zacht windje mee, maar tegen de tijd dat we bij Losser zijn begint het behoorlijk hard te waaien. De route is prachtig, vooral rond De Lutte en daarna bij Landgoed De Wilmersberg. Schitterend. Wel is het zo dat het daar wat heuvelt, en dat er daardoor een paar fietsers in het 1ste peloton de rol moeten lossen. Er wordt geschreeuwd en gefloten door het 2de peloton, die het allemaal zien gebeuren, want de voorfietsers hadden niets door. Zodra de weg weer omlaag gaat sluit iedereen weer aan.

Ik fiets even naast Ronald S, die wel heel gemakkelijk fietst, zo sterk als een beer. Hij vertelt me dat hij al zo'n 9000 km heeft gefietst dit seizoen. Tja, dan sta je meteen weer met beide benen op de grond. Ik kom nog niet eens aan 2000 km vanaf maart dit jaar.

Bij Oldenzaal wordt er "LEK" geroepen. Het is Olaf. Nou is hij de zoon van Bennie de paardenfluisteraar, dus ik heb even getimed: 7 minuten. Bennie heeft er wel eens wat langer over gedaan. Niet slecht. Wat er daarna komt is ook prachtig, de Duivelsdijk en de Wiggersbosweg, een heel mooi gebied. De Oldenzaalsestraat oversteken, dat is minder. We staan ruim een minuut te wachten.

Via de UT, de Waarbeek, en Boekelo gaat het richting Haaksbergen, en om 11.38 zijn we na een kleine 73 km in ons clubhuis. Dit keer niet buiten, maar binnen gezeten. Een drukte van belang. Het was een mooie rit, met een gezellige afsluiting.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Bennie
Datum: 2018-08-24 15:17:08
Commentaar:

Joop, ik heb helaas nog nooit bij een lek paard een bandje verwisseld.

Lijkt mij wel spannend!!


Naam: Joop
Datum: 2018-08-24 15:31:08
Commentaar:

Ach Bennie wat heb ik nu toch geschreven .... paardenfluisteraar .... ik bedoel natuurlijk bandenfluisteraar. Helemaal van het padje.