Napraten

Naam van de tocht: Lekker rustig
Plaats: Elsenerbroek - Schoolbuurt - Pothoek
Datum: 2018-08-21
Schrijver: joop

Lekker rustig

Na een paar weken mantelzorg eindelijk weer op de fiets. Altijd weer benieuwd of het druk is bij de start. Het is vakantietijd, maar toch .... meer dan 20 fietsers zijn er klaar voor op deze dinsdagochtend om 09.30 uur. We vertrekken in 2 pelotons. Het tempo ligt niet hoog. Gelukkig maar, want ik heb al zo'n 4 weken niet meer gefietst. Ik rij in het 2de peloton helemaal rechts achteraan, en laat de anderen mooi ronddraaien. Dat betekent wel dat iedereen even naast me komt fietsen. Het lijkt wel alsof ze allemaal even op audiƫntie komen bij mij. Ze vragen allemaal naar Tonny. Tonny is afgelopen woensdag aan haar hernia geopereerd, en is gelukkig momenteel langzaam weer aan het opknappen. Wellicht is ze er in het winterseizoen weer bij.

Het gaat richting Markelo, we rijden de Apenberg weer op, en daarna ben ik het spoor bijster. Herbert helpt me uit de brand: het gaat richting Dieka, zei hij. Bij kasteel Weldam wordt er lek gereden. Het is onze T2-coƶrdinator Frans B. Hij wordt geassisteerd door onze bandenfluisteraar Bennie, en het was binnen 8 minuten gefikst. En passant vraag Frans B me, of ik de vertrektijden van het avondfietsen op de website wil veranderen. Vanaf volgende week wordt er op woensdagavond om 18.30 vertrokken i.p.v. 19.00 uur. Vertrektijden?? Brrrrrr! Meer zeg ik er niet van.

Door die lekke band zijn we wat laat weer terug bij ons clubhuis. We kunnen lekker buiten zitten. Gertin L trakteert op een lekker gebakje vanwege zijn verjaardag (54, een broekie!), er wordt gezellig nagepraat. Mees doet vanaf zondag mee met de Tour for Life. Opbrengst van deze tocht gaat naar het Daniel den Hoed fonds, ter financiering van kankeronderzoek. Een pittige tour van 3 dagen, met een heel goed doel. Succes Mees!

Als je toch gewend bent om regelmatig met de club mee te fietsen, en je daarna 4 weken geen trapper meer aanraakt, dan voelt dat niet fijn. Wat dat betreft ben ik blij dat ik weer mee ben gegaan. Vrijdag a.s. lijkt het nog droog te zijn. Vertrektijd 09.00 uur (ik zeg het er nog maar even bij, speciaal voor Gertin). Tot vrijdag.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Gertin Leppink
Datum: 2018-08-21 15:17:08
Commentaar:

Ik voel me vereerd dat ik een broekie wordt genoemd.

Er zijn anders ook genoeg mensen die al ouwe tegen mij zeggen.