Napraten

Naam van de tocht: Vakantie
Plaats: Bornerbroek - Zenderen
Datum: 2018-07-31
Schrijver: joop

Vakantie

Je kunt merken dat het vakantie is. De groep is kleiner, en er zijn er ook bij, die normaal op dit tijdstip nog moeten werken (Barend, Mark H). Het is een twijfelgevalletje, maar we vertrekken toch in één groep van een man of 16 (schat ik ...). En ik moet zeggen dat het tempo er meteen goed in zit.

Na het oversteken van de Benteloseweg wordt er van achteren iets geroepen, het lijkt op "lek". De voorrijders nemen het echter niet zo serieus want er wordt gewoon doorgereden, en het duurt lang voordat ze ook echt stoppen. Wat nu de oorzaak van deze stop was dat weet ik niet, maar na 2 minuten rijden we weer verder. Onze wegkapitein probeert de voorrijders een beetje tot kalmte te manen, maar dat is totaal kansloos, de snelheid ligt zo weer op 34 tot 36 km/uur, gelukkig door iedereen goed vol te houden, alhoewel enkelen toch op hun limiet lijken te fietsen.

Ik zie Bornerbroek voorbij komen, Azelo, het is weer een hele mooie route. We rijden langs kasteel Twickel. Er lopen daar veel wandelaars, we zeggen ze vriendelijk goeiendag, maar toch zie je aan sommige gezichten dat wielrenners per definitie niet zo populair zijn. Maar ..... dit wetende, we doen ons best om aardig te zijn.

We zijn bij Beckum, en een beetje voor op het schema, dus improviseert Hennie S een klein lusje erbij via Boekelo. We komen daarna zowaar Harry Ho achterop. Harry heeft zijn HTFC-shirt aan, wel op zijn gewone fiets, met zijn hond in de fietstas. Harry fietst weer gelukkig. Ik zie ook ineens Rob van N meefietsen. Zat die er nou de hele tijd al bij? Kennelijk heb ik toch wat gemist.

We zijn weer bij ons clubhuis, en gaan lekker buiten aan de koffie. Het is nog steeds een beetje drukkend weer, en ondertussen weer behoorlijk warm. Terwijl het hondje van Harry alleen maar oog heeft voor de koekjes, wordt er door ons over van alles en nog wat gekletst. Gezelligheid troef. Een hele mooie rit Hennie, alweer!

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: