Napraten

Naam van de tocht: Valpartij 2.0
Plaats: vliegveld
Datum: 2018-07-29
Schrijver: frans van duist

Valpartij 2.0

Vanmorgen stond er een grote groep toerders bij DVO. Zowel T1 als T3 waren goed vertegenwoordigd; bij T2 was de opkomst, in tegenstelling tot anders, matig. We gingen in twee groepjes van een man/vrouw of tien van start en fietsten N/O richting Broekheurne.

Nabij de afslag Broekheurne ri. de grens, riep Hennie S. 'rechtsaf' hetgeen Gerard N. als kopfietser wel heel letterlijk opvatte door 5 meter verder rechtsaf te slaan hetgeen de ingang van een boerderij bleek te zijn. Wim Z. en ik fietsten op plek twee en konden moeiteloos corrigeren. Dat gold niet voor de groep achter ons. We hoorden het bekende gekletter van op asfalt vallende fietsen; en ja hoor er lagen er twee op de grond. Henno v. L. was hard met z'n hoofd op de weg gevallen en Albert Z. was er maar bij gaan liggen. De laatste mankeerde niet veel maar Henno had een hoofdwond en bleef behoorlijk dizzy liggen. Na enige tijd zat hij wel weer rechtop en belde hijzelf naar huis op hem te komen halen. Inmiddels kwam de boerin met een natte doek om Henno z'n hoofd wat te deppen.

Even later kon de groep de weg weer vervolgen richting Hoge Boekel en achter dorp Lonneker langs naar het vliegveld. Even had ik de stille hoop dat Hennie S. het mooie fietspad dwars over de vliegbasis zou nemen, maar voor de ingang klonk het commando 'Linksaf'. Via Zuidkamp en langs het universiteitsterrein kwamen we uit bij het stadion van de FC. We pakten nog een stuk van de F35 mee, daarna de fietsbrug van het Twentekanaal over naar Twekkelo/Boekelo waarna in versneld tempo de Veldmaat weer in zicht kwam.

De koffie van de beide jonge dames smaakte weer prima. Het was weer een mooie tocht, begunstigd door fraai, niet te heet zomerweer. Af en toe kreeg je de straffe wind van voren, maar daar moet je je op tijd voor indekken door op de juiste plek te gaan fietsen.

Frans


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: