Napraten

Naam van de tocht: Warm, deel 2
Plaats: Bentelo - Goor - Diepenheim
Datum: 2018-07-24
Schrijver: joop

Warm, deel 2

Gisteravond was er een discussie via de whatsapp-groep over de starttijden. Ik vind de starttijden zoals we die als veteranen momenteel hebben sowieso een flipperkast: vertrekken we nu om 09.30 of om 09.00 uur? En als er dan iemand voorstelt om vanmorgen al om 08.00 uur te vertrekken, dan zijn de rapen gaar. Mijn voorstel is, om in het winterseizoen gewoon om 09.30 te starten, zowel op de MTB als op de racefiets, en in het zomerseizoen om 09.00 uur op de racefiets. En dat met ingang van 1 oktober 2018. Simpel. Als onze routemaker een wat langere tocht wil zo eens in de paar weken, dan spreken we dat ruim van te voren af, en vertrekken dan iets eerder, zodat we wel op tijd voor de koffie weer terug zijn.

Nu is het 09.30 uur, en we zijn met 2 pelotons onderweg. Het is al aardig warm, maar het is goed te doen. Bij Beckum schiet ik bij het aanzetten na de rotonde uit het pedaal. Ik dacht dat hij vast zat, maar kennelijk dus niet. Ik kan nog net rechtop blijven, maar dat scheelde niet veel. Ik zie de pauzeplaats van de avondfietsvierdaagse bij Bentelo van afgelopen dinsdagavond, en zo peddelen we verder. Net als de twee pelotons wat te dicht bij elkaar rijden, probeert een auto ons in te halen. Er komt ook nog een tegenligger aan, tja, en toen was er te weinig ruimte voor de ons inhalende auto. Het ging allemaal nog wel goed, omdat het niet hard ging, maar onze wegkapitein "was not amused". Misschien moeten beide wegkapiteins de route gewoon op hun eigen GPS hebben staan (of iemand anders), zodat beide pelotons zelfstandig hun ritje kunnen fietsen. Nu rijden we wat krampachtig achter elkaar aan, omdat alleen de 1ste groep de route weet.

De route is verder prachtig, we rijden de Needse Berg op, en zo verder naar Haaksbergen. Bij het clubhuis kunnen we lekker buiten zitten, maar daar breekt het zweet bij menigeen uit door de warmte, behalve bij Bennie L. Toch verdacht hoor. De andere Bennie (E) had kennelijk het peloton moeten laten gaan na de Needse Berg, en was alleen komen te zitten, terwijl niemand dat in de gaten had. Ook dat mag natuurlijk niet gebeuren. Hij had ook nog een soort van hongerklop gekregen. Sjonge. Hoe kunnen we dat nou voorkomen de volgende keer?

Berend was vorige week 65 geworden, en trakteerde op heerlijke koele slagroomsoesjes. Die gingen er goed in. Ik hoorde sommigen nog heerlijk discussiƫren over de starttijden, en toen was het tijd om naar huis te gaan. Het was een warme maar toch een prima rit. Iedereen bedankt maar weer.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: