Napraten

Naam van de tocht: Warm
Plaats: Rekken - Zwolle - Hupsel
Datum: 2018-07-22
Schrijver: joop

Warm

Het wordt warm vandaag. Normaal rij ik altijd trouw in mijn HTFC-tenue, maar nu besluit ik toch maar om het warme HTFC-shirt te verruilen voor een iets koeler type. De zomervakantie is al begonnen, maar ondanks dat is het behoorlijk druk bij het startpunt. T2 vertrekt in 2 pelotons van zeker 15 fietsers, dus totaal 30 man/vrouw. Op zondag ontmoet je toch duidelijk andere (jongere) clubgenoten dan door de weeks op de dinsdag- en vrijdagochtend, als we met bijna alleen maar ouwe l...len fietsen. Er wordt dan ook gezellig gekletst tijdens het peddelen, en ik ben zoals bijna altijd volledig mijn oriëntatie kwijt. Ik zie een bordje Zwillbrock, en daarna een bordje "Nederland", dus verrek .... we zaten dus in Duitsland!

In de schaduw is het heerlijk fietsen, maar je voelt dat het steeds warmer wordt, en ik heb al één bidon leeg. We komen bij de Needse Berg, en daar moet ik even mijn vrouw aanduwen, die met een halve hernia toch dapper meefietst. Na Neede gaat het tempo iets omhoog, en om 11.10 uur zijn we weer terug bij het clubhuis. Als je dan eenmaal stil staat dan bruist het zweet eruit. Tenminste, bij mij. Er zijn er ook waaraan je niets ziet, alsof ze gewoon een fiets met een motortje hebben. Het zal toch niet .... Bennie?? We komen tegelijk aan met een grote groep T3, en de koffiedames zijn er maar behoorlijk druk mee. Uiteindelijk zitten we allemaal buiten aan de lekkere koffie.

Het lijkt erop dat het de komende week nog warmer wordt dan het nu al is. Vrijdag a.s. wordt het zelfs 35 graden. Onze wegkapitein heeft het over een aangepaste route, met ev. een afwijkende starttijd en/of snelheid. Hou de whatsapp-groep en website in de gaten. Vandaag was het in ieder geval weer een hele mooie ochtend.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: