Napraten

Naam van de tocht: Tankenberg
Plaats: Tankenberg
Datum: 2018-07-15
Schrijver: joop

Tankenberg

Gisteren kwam er een whatsapp-bericht binnen: T2 doet een wat langere tocht. Het is zulk mooi weer, we gaan al om 08.00 uur, en dan naar de Tankenberg. Nou is vroeg opstaan nooit mijn hobby geweest, maar nu sta ik er wel om 08.00 uur. T1 staat er ook, die gaan richting Bad Bentheim, en wij zijn met 13 fietsers, we vertrekken in één peloton.

Het weer is inderdaad perfect, maar we hebben wel een noordenwind tegen. De route is zoals altijd prachtig. Veel draaien en keren, dat wel. Maar Hennie schreeuwt mooi op tijd "links!", of "rechtsaf!", en we draaien soepeltjes de bochten om. Net als ik zelf 6 km kopwerk heb gedaan komen we bij de Wilmersberg, vals plat omhoog, en word ik door iedereen gepasseerd. Een duwtje van Rudy was zeer welkom. Daarna kwam de Tankenberg, maar daar heb ik weinig van gemerkt. Kennelijk beklommen we die vanaf de makkelijke kant.

We passeren Beuningen. Je knippert een keer met de ogen, en je bent het dorpje voorbij. Bij De Lutte waren de Hellehondsdagen nog bezig, dus was er een ruime omleiding. Na Losser werd er even gestopt. Mees kreeg de ketting niet meer op de grote plaat, en dat was toch wel lastig, want we hadden nu de wind mee, en het tempo lag een stuk hoger dan op de heenweg. Helaas, ondanks de vele goede adviezen, de ketting bleef gewoon op de kleine plaat liggen, en achter lag hij dus ook op het kleinste tandwiel. Hoe luxer de fiets, des te minder valt er wat aan te prutsen. Ondertussen wordt er gezellig gekletst. Rudy had zijn fiets helemaal aan laten meten, hier een centimetertje er bij, en daar er eentje vanaf, en hij zit nu perfect. Hij reed totaal moeiteloos mee. Bij Sander hoor ik daarentegen een irritant tikje. Misschien een spaak? En zo, al kletsend, vliegen de kilometers voorbij.

Het gaat via Enschede, langs Zonnebeek zo weer terug naar het clubhuis. Daar was het een drukte van belang, en iedereen zat natuurlijk lekker buiten. De koffie smaakte voortreffelijk dankzij de dames Ellenbroek en Heinrich. Het was al met al een erg mooie rit met een gezellige afsluiting. Hennie bedankt. Het was weer genieten.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: