Napraten

Naam van de tocht: Twente op zijn mooist
Plaats: Zenderen - Bornerbroek
Datum: 2018-07-03
Schrijver: joop

Twente op zijn mooist

Vanmorgen rijden we met twee pelotonnetjes van zo'n 10 personen door het prachtige en zonnige Twente. Het gaat via Beckum, Bentelo richting Delden. In Delden belanden we achter een groot peloton fietsers op gewone fietsen, en in gele hesjes gestoken. We blijven er een poosje gewoon achter fietsen, inhalen zou niet verantwoord zijn. Tenminste, heden ten dage niet. Een jaar geleden zouden we er gewoon knalhard voorbij zijn gefietst, maar nu niet. Sterker nog, als we er uiteindelijk toch voorbij fietsen, worden er hier en daar ook nog wat vriendelijkheden uitgewisseld. Wat is er toch gebeurd met de HTFC? Zouden de strenge wegkapiteins de afgelopen maanden toch nog iets bereikt hebben? Ik geloof het waarachtig.

Zenderen, Bornerbroek, we draaien netjes (bijna) allemaal rond, het wordt wat warmer, en ik heb zowaar mijn eerste bidon helemaal leeg. Voor Enter linksaf, en dan langs het "Zijkanaal naar Almelo" richting Wiene. Dit weggetje rammelt aan alle kanten, veel gaten in de weg, en dan ook nog drempels erin. Maar eigenlijk is dat het enige commentaar wat ik heb op deze rit. Het is Twente op zijn mooist. Aan het eind gaat het tempo nog even omhoog, zodat we niet allemaal tegelijk bij de koffie aankomen. Iedereen druppelt binnen.

De koffie smaakte prima, ik gooi en passant nog even de bak met suikerklontjes om. Vervolgens sla ik Paul nog even amicaal op zijn geblesseerde schouder, waarop hij, net als Neymar gisteren, begint te kermen van de pijn. Al met al, een topochtend deze morgen. Iedereen bedankt maar weer.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: