Napraten

Naam van de tocht: Holterberg
Plaats: Haaksbergen - Nijverdal v.v.
Datum: 2018-07-01
Schrijver: joop

Holterberg

Op deze zondagochtend rijdt T2 een wat langere tocht, richting de Holterberg, en we staan dus al om 08.00 uur bij onze start/finish. Erg vroeg, maar ondanks dat is er een grote belangstelling om mee te fietsen. We vertrekken in twee pelotons van ongeveer 15 personen. "We doen rustig aan", zegt Hennie, "want we hebben op de terugweg de wind tegen". Desondanks rijden we met 35 - 36 km/uur richting Hengevelde, met een stevige wind in de rug.

Het gaat langs Markelo, langs Dika over de Winterkamperweg, waar afgelopen donderdagavond de valpartij bij de trimmers plaats vond. Vanaf deze kant wensen we de slachtoffers een snel en goed herstel toe. We zullen duimen.

Voordat ik het in de gaten heb, zijn we al in Holten. En het is pas 09.15. Onze wegkapitein laat de pelotons stoppen, en neemt het woord, tenminste dat probeert hij. Na de eerste woorden van Hennie begint iedereen door elkaar te praten, echt weer op zijn htfc's. Uiteindelijk is het duidelijk: we rijden richting Nijverdal, en wachten op elkaar bij Dalzicht. Daarna weer terug over de Holterberg, en wachten op elkaar bij de rotonde in Holten. Zo gezegd zo gedaan, en het gaat in gezwinde spoed de Motieweg op, en dan richting Nijverdal. Nog steeds een harde wind mee, en ik zet volgens mij een persoonlijk record neer als ik bij Dalzicht aankom. Terug hebben we de wind tegen en gaat het duidelijk wat langzamer. Ik heb een soort kat en muis-spelletje met Albert, dan passeert hij mij, en dan ik hem, totdat ik mijn 'karretje aanhaak' bij Mees, we Albert hard passeren, en we langzaam de kopgroep weer naderen. We verzamelen ons bij de rotonde in Holten.

De terugweg naar Haaksbergen verloopt wat chaotischer, en dat komt denk ik door de wind, die is hard tegen, en dan weer van opzij, links, en dan weer van rechts. Het tempo ligt dik onder de 30 km/uur, en toch moeten er een paar bij het 1ste peloton lossen. Na de Markeloseberg wordt er even gewacht tot iedereen er weer bij is, en verder gaat het weer. Tegen 11.30 uur komen we aan bij ons clubhuis, met ruim 90 km op de teller. We zitten lekker buiten op het terras, en er wordt gezellig nagepraat. Het was een hele mooie rit. Wat mij betreft mogen we dit vaker doen.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: