Napraten

Naam van de tocht: Topritje nr zoveel
Plaats: Hoge Boekel - Lonneker
Datum: 2018-06-26
Schrijver: joop

Topritje nr zoveel

Ook al wordt er voor vandaag prachtig weer verwacht, het is vanmorgen nog zwaar bewolkt, 16 °C, en ik heb de mouwtjes nog maar aangetrokken. De belangstelling vanmorgen is maar matig, 11 personen waaronder 1 dame. We vertrekken dus vanmorgen in één peloton, en het gaat richting Enschede, over het vlondertje achter Groot Brunink, en dan naar de Knalhutte.

Wat opvalt vandaag is toch het grote aantal stoplichten rond Enschede, en misschien verbeeld ik het me, maar we moeten wel steeds erg lang wachten. In Enschede hangt er ook een sticker aan elk verkeerslicht, dat er een z.g. SMART groen-app beschikbaar is voor je mobiele telefoon, waarmee je als fietser het stoplicht eerder op groen kunt laten springen. Dat is nieuw voor me, en niemand van ons had nog zo'n app. Dus ... gewoon wachten geblazen.

Het gaat richting Losser, maar we slaan voor het dorp linksaf, en krijgen de wind tegen. We draaien mooi rond met ons allen, en hebben een lekker tempo te pakken, dat iedereen goed kan bijhouden. Ik hoor de wegkapiteins ook niet mopperen, een voorbeeldig peloton vanochtend. De Vegerweg bij Lonneker is altijd een mooi stukje Twente, en we moeten ook hoogtemeters maken volgens Hennie. Lonnekermolen, en dan richting UT. De route richting Haaksbergen is een bekende route, en nu komt ook nog het zonnetje lekker door. Ik heb het gevoel dat ik dit nog uren zou kunnen en willen volhouden. Het is genieten.

Aan het eind fungeert Henk V met zijn e-MTB nog even als derny, en we rijden met dik 40 km/uur richting het HTFC-clubhuis, waar net de rommel wordt opgeruimd van De Veldmaat bruist. Even was er paniek, omdat er werd gezegd, dat er geen koffie was, maar dat viel gelukkig mee. Er kwam wel aan tafel een discussie op gang, waar ik niet al teveel over uit wil weiden, maar ik werd daar niet erg vrolijk van. Maar ondanks dat ..... het was weer een topritje, nr zoveel. Iedereen bedankt maar weer.

Joop

PS, nog even dit, zondag a.s. rijdt T2 een wat langere route richt de Holterberg. Vertrek om 08.00 uur, en na afloop gewoon op tijd koffie bij ons clubhuis.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: