Napraten

Naam van de tocht: Vakantie
Plaats: Bredevoort
Datum: 2018-06-01
Schrijver: joop

Vakantie

Granada, 11 mei

Vanaf onze camping Las Lomas bij Granada, is het eerst 6 km afdalen naar Pinos Genil, daar linksaf, richting de Sierra Nevada. De weg begint onmiddellijk te stijgen. Continu zo'n 8%, en dat zo'n 15 km lang. Het duurt niet lang of Tonny fietst langzaam van me weg, en na een poosje is ze helemaal uit beeld. Ik moet terug naar de triple, en mijn tempo is zo'n 8 à 9 km/uur. Zo af en toe passeert me een andere fietser, jong en mager. Ik lijk gewoon stil te staan. Tijdens zo'n klim heb je genoeg tijd om wat te piekeren: moet ik dit wel doen, is dit wel gezond? Langs de weg staan bordjes met daarop de hoogte, 1000 m, 1100 m, en ik moet naar boven de 1600. Gelukkig niet helemaal naar de top, maar toch. In de verte na een haarspeldbocht zie ik Tonny fietsen. Zo ... die is ver voor, maar daarna is ze weer volledig uit beeld.

Na een hele poos kom ik een bocht door, en daar zie ik aan de overkant van de weg een nederlandse auto staan, met daarnaast een man die de weg staat af te turen in mijn richting, alsof hij op mij staat te wachten. Als ik dichterbij kom roept hij naar me: "je moet de groeten hebben van je vrouw. Ze is al een poosje geleden hier langs gekomen, en ze vroeg me of ik jou de groeten wilde doen". "Nou bedankt" antwoord ik, en binnensmonds vloekend ploeter ik verder. Het is toch nog verder dan ik dacht, hoogte 1677 m, en daar zie ik Tonny al staan. "Hoe lang sta je hier al?" "Minuutje of 7 à 8, alles op het middelste blad" was het antwoord. Nou ja zeg. Gefrustreerd zoals ik was, laat ik haar in de afdaling daarna een poepie ruiken. Tenminste .... dat dacht ik, maar die afdaling is zo steil en bochtig, dat ik toch steeds in de remmen moet, en ze me goed kon volgen. Het uitzicht aan de linkerkant over het stuwmeer maakt een heleboel goed.

Haaksbergen, 1 juni

We zijn weer terug van vakantie en staan om 09.00 uur bij DVO. De meerdaagsegangers zijn daar ook, en zijn bijna klaar voor vertrek naar de Sorpesee. En wij zijn met zo'n 13 racers voor onze vrijdagochtendrit. Het gaat richting Bredevoort. We draaien met ons allen mooi rond. Onderweg is het gezellig kletsen, en door het ronddraaien praat je uiteindelijk met iedereen. Het is genieten, tot we Winterswijk voorbij zijn. Het begint te druppelen, en daarna te stortregenen. We fietsen gewoon door, en we hebben geluk dat het niet koud is. Na een paar minuten is iedereen doorweekt. Alles kraakt, zelfs het zand tussen mijn kiezen. Zat ik maar in Spanje dacht ik bij mezelf, desnoods 8 minuten achter mijn eigen vrouw.

Compleet doorweekt komen we bij DVO aan. Het MTB-groepje met Henk V is er al, en die hadden helemaal geen regen gehad. De MTB-groep heeft vanmorgen wel een oude traditie in ere gehouden, nl dat de HTFC wat heeft met paarden. Kennelijk kwamen ze een jongeman tegen met een paard. De jongen was van het paard gevallen, en beiden (het paard dus ook) waren ietwat opgefokt. Henk V heeft de jongeman weer op het paard geholpen, maar door de stress begon het weer te bokken, en weer viel de jongen er voor de tweede keer vanaf. Kansloos dus. HTFC en paarden, altijd wat.

Evelien K was vandaag jarig, en trakteerde o.a. op roomsoesjes, sowieso mijn favoriete gebak, en kennelijk ook van Johan P. Wat kan die snaaien zeg! Evelien wordt luid toegezongen. Paul R fietste vanmorgen niet mee, maar was wel bij de koffie, met zijn arm in een mitella, door een val van de fiets vorige week. Bennie de bandenfluisteraar vertelde ook nog dat Hennie B (de vader van Gerdie E) vorige week van zijn motor gevallen was, en in het ziekenhuis lag. Sjonge wat een pech allemaal.

Ondanks de regen was het heerlijk fietsen vanmorgen, en ik ben blij dat we weer terug zijn.

Joop

PS. Hoorde net, dat Gerrit L na de koffie, vlak bij huis, gevallen was, en naar het ziekenhuis is gegaan. Mogelijk een gebroken heup. Jammer om zo'n mooie ochtend zo te moeten afsluiten. Gerrit, sterkte en beterschap.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: