Napraten

Naam van de tocht: MTB'en over de routes van Holten en Hellendoorn
Plaats: Holten/Hellendoorn
Datum: 2018-05-27
Schrijver: Alexander Fianke

MTB'en over de route van Holten en die van Hellendoorn

Lang niet iedereen reageert op berichten die geplaatst worden onder de kop napraten op onze site. Gelezen worden ze echter wel en niet alleen door de de mensen die in de beschreven groepen (en da's toch wel veel T2) meefietsen. Ook de MTB'ers lezen de berichten en vooral tijdens het winterseizoen als de heren en dames op de MTB de buurt (letterlijk) onveilig maken is dat soms zeer vermakelijk. Dat brengt me dan ook direct bij het volgende punt, zodra er weer op de racefiets gestapt wordt lijkt de frequentie van de geplaatste 'napraatjes' drastisch af te nemen? Kunnen we daaruit wat concluderen? Is MTB'en wellicht...uhm laat ook maar. Voor de afwisseling eens een verslag van de MTB groep:

Zondag 27-5 zijn de Fun en de Fast groep gezamenlijk afgereisd naar Nijverdal voor een ronde over de route van Holten en die van Hellendoorn. Afspraak was 09:00 bij de start en geheel HTFC onwaardig was iedereen 10 minuten voor tijd aanwezig. Er wordt volop gepraat, wat wheelies gemaakt en iedereen is klaar voor de start. Net als we weg willen gaan (en de helft al weg is) komt Mike tot de conclusie dat zijn banden toch wat zacht zijn, lekkere timing Mike. Een bandenfluisteraar hebben we niet maar Andries is zoals altijd goed voorbereid en heeft een vloerpomp in de auto waarmee Mikes banden in no-time op de perfecte druk van 1,8475 bar gebracht waren. Van start dan maar, eerste de route van Holten. Wilfried heeft nog iets met zijn fiets maar dat is snel verholpen en we zijn op pad. Na een stukje asfalt gaan we gelijk een van de leuker downhills op de route in. De meesten moeten nog even warm worden en we houden een tempo aan dat tussen Fun en Fast ligt. Dat is inmiddels Fust genoemd, niet te verwarren met de biergerelateerde zaken. Na een paar kilometer komt het signaal splitsen! Iedereen heeft zijn benen even kunnen aanvoelen en kan nu weloverwogen beslissen of het Fun of Fast(er) wordt. Ik sluit me aan bij de Fast groep en we vervolgen de route met 11 man. De Fun groep laten we als vangnet achter ons. We maken de afspraak dat we elkaar weer zien bij restaurant de Uitkijk aan de Hellendoorn route.

Het tempo zit er lekker in, af en toe moeten we even op elkaar wachten maar nooit lang. De route van Holten heeft het afgelopen jaar een flinke update gehad en de frustrerende asfalt afdaling over de Motieweg is vervangen door een mooie singletrail. Joost en ik mogen voorop en doen ons best zo hard mogelijk te gaan. Het droge weer van de afgelopen weken heeft gezorgd voor het nodige losse zand wat best wat spannende momenten oplevert in de bochten, de Fun is er ook in de Fast groep niet minder om. Al snel steken we de grote weg over naar de route van Hellendoorn die eveneens flink aangepakt is maar de beroemde sanatoriumklim zit er nog in. Deze blijft gemeen, telkens als je denkt dat je er bent wordt het nog net wat steiler. Boven wachten we even op elkaar en zien we de Hellendoornse Henk Vogel op een E-bike naar boven suizen, hij komt boven op de heuvel nog net niet los! De afdaling is snel en de twee grote kombochten geven net niet voldoende steun voor de gereden snelheid. De driftende ervaringen worden op de aansluitende zandweg enthousiast met elkaar gedeeld. De singletrail voor de uitkijk is afgesloten, naar laten blijkt door boswerkzaamheden. Dat is jammer wat dat stuk is zeker de moeite waard! Een laatste klim brengt ons bij de koffie, waar de serveerster nogal wat moeite moet doen om structuur aan te brengen in de bestellingen. Nu maar wachten op de Fun groep. Ping! Berichtje van de Fun groep: we zitten in het restaurant bij het bezoekerscentrum bij de start, het lijkt de HTFC wel!

Na een kop koffie en wat taart gaan we weer op weg voor de laatste kilometers. Vrijwel alleen maar singletrails die constant op en af gaan. We weten dat het niet meer ver is dus gaat het gas er wat meer op. Wat een leuk deel van de route is dit! De weg weer over en via de Henk Poorte track komen we al snel weer op de parkeerplaats uit. Wat een lekker rondje! De Fun groep rekent net af in het restaurant en het is al zo laat dat andere verplichtingen roepen. Een gezamenlijke toast op de goede afloop zit er dus niet meer in. Zo blijft er nog iets te wensen voor de volgende keer.

Groeten,

Alexander

Meer foto's staan hier.


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Dennis
Datum: 2018-05-28 19:52:05
Commentaar:

Gelezen. :-) Leuk stukje Alexander!


Naam: Joost
Datum: 2018-05-28 21:28:05
Commentaar:

๐Ÿ‘๐Ÿ‘


Naam: Jeroen
Datum: 2018-05-28 21:41:05
Commentaar:

Mooi stuk ๐Ÿ‘voor herhaling vatbaar 


Naam: Alex Vos
Datum: 2018-05-28 21:49:05
Commentaar:

Mooi stukje๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘, en dit soort tripjes moeten we zeker vaker doen 


Naam: dick
Datum: 2018-05-31 18:56:05
Commentaar:

Leuk om ook eens wat te horen van jullie! En ook bij de MTB'ers gaat het kennelijk weer op z'n HTFC's!:)