Napraten

Naam van de tocht: Volle bak
Plaats: Haarlo - Zwillbrock
Datum: 2018-04-08
Schrijver: joop

Volle bak

Als we op deze zondagmorgen naar DVO fietsen, zien we al een paar racefietsers met HTFC-shirtjes aan, die ergens anders naar toe fietsen. Ik denk naar Hengevelde, maar ook MTB'ers die hun eigen rondje gaan fietsen. Desalniettemin is het bij DVO een volle bak. Zo druk heb ik het nog nooit gezien. Om te voorkomen dat de hele Geukerdijk geblokkeerd wordt, verzamelt T2 zich op het zijweggetje richting tennishal. Daar neemt Han D (onze secretaris) het woord. Kennelijk was Han gisteren het peloton kwijtgeraakt tijdens de laatste tocht van het Gericht Fietsen. Han was daar woest over, en terecht! Ik kan het me helemaal voorstellen. De rest stond er ook aardig beteuterd en met een beetje schaamte bij.

Ik zie T3 wegrijden, dat is ook een behoorlijke grote groep aan het worden hoor, sjonge jonge. T2 bestaat uit zo'n 30 personen, vrijwel allemaal mannen, en slechts een dame. We rijden in 3 groepen, achter elkaar, met een afstand van zo'n 10 seconden ertussen. Omdat bij de eerste groep iedereen mee ronddraait, en niet iedereen in staat is om de 30 km/uur vast te houden, is de snelheid vooraan wat onregelmatig, waardoor het 2de en 3de peloton weer te dichtbij komen. Ja ..... het is niet makkelijk bij zo'n grote fietsclub. In het 2de peloton roept Arjan LEK! Tja, waarschuw nu maar eens het 1ste peloton. Fluiten en roepen dat hielp niet. Rudy reed er toen maar toe met 40 km/uur om ze te laten stoppen. Toen bleek dat Arjan alleen maar hoge nood had i.p.v. een lekke band, dus gelukkig was het snel gepiept. Bedankt Arjan, en ook bedankt Rudy.

De route is weer prachtig, net zoals het weer, en het is dus genieten geblazen. Bij Eibergen en Groenlo domineert de nieuwe N18 natuurlijk, en bij Zwillbrock gaat het de grens over. Aan het eind wordt er nog even tempo gemaakt en rond tien over elf komen we weer bij DVO aan. Daar is het weer volle bak, maar gelukkig konden we allemaal buiten zitten. Daar komt weer een lekkere discussie op gang. Moeten we wel met meerdere pelotons achter elkaar blijven rijden, of moeten we T2 opsplitsen in subgroepen, die ieder hun eigen rondje gaan rijden? Moet iedereen meedraaien en op kop fietsen of mogen we dat toch nog zelf weten? In ieder geval zijn we niemand kwijt geraakt, smaakte de koffie weer prima, en was het best weer een mooie rit. Iedereen bedankt.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: