Napraten

Naam van de tocht: Op zijn mooist
Plaats: Graes - Ottenstein - Ammeloe
Datum: 2018-04-06
Schrijver: joop

Op zijn mooist

Vanmorgen vroeg waren de daken nog wit van de vorst, en nu om 09.00 uur is het zo'n 3 °C. Wel heel zonnig, en de temperatuur zal snel stijgen. We fietsen met 2 pelotonnetjes van 10 personen per groep een hele mooie route. Bij de Knalhütte gaan we de grens over en blijven vanaf dat moment langdurig over de duitse wegen fietsen. Hoe die Hennie S zo'n route weet uit te zetten is me een raadsel, zeker als je het kaartje hierboven bekijkt. De natuur is in deze felle voorjaarszon prachtig. Ik hoor dat er weer heel veel trekvogels teruggekomen zijn naar onze streken, de tjiftjaf, de wulp, ze zijn er weer. Aard M was er niet bij, maar hij zou ongetwijfeld gezegd hebben dat de beflijster er ook weer was. De natuur is echt op zijn mooist.

Behalve een felle zon is er ook veel wind, en daardoor is het tempo niet al te hoog. Na Ammeloe krijgt onze wegkapitein Hennie een lekke band. Tja, en dan wordt het lachen. Wat blijkt, Hennie heeft het achterwiel van Mees te leen, die er vandaag overigens ook niet bij was. De opmerkingen naar Hennie toe waren niet voor de poes. Hennie heeft vroeger bij een bank gewerkt, en nu met een duur wiel van een ander fietsen, dat leverde hem o.a. het scheldwoord "oll'n kniepköttel" op. Er zat een stuk glas in zijn achterband dat duidelijk van een Grolsch-beugel kwam. Nou ja, het was lachen geblazen. Onze bandenfluisteraar deed er dit keer 8 minuten over.

Precies op tijd komen we bij DVO aan. Margien zorgde voor de koffie, en die smaakte weer voortreffelijk. Ook de over datum zijnde muesli-repen, die konden nog prima. Even later komt ook Henk V met zijn MTB-volgers binnen, en dan is het wel een enorme keet daar in de kantine. Maar ... het was weer een prachtige ochtend.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: