Napraten

Naam van de tocht: Voorjaarsperikelen
Plaats: Zenderen - Bornerbroek
Datum: 2018-04-03
Schrijver: joop

Voorjaarsperikelen

Vandaag is het een jas warmer dan gisteren, dus .... wat zal ik aandoen? Het is nu 12 °C, dus wel lange mouwen en lange broek, een shirtje minder eronder, en geen winterhandschoenen en overschoenen. Dat gaat het dus worden. We zijn met zo'n 20 personen op racefietsen, en ik zie ook Henk V met zijn e-MTB.

Het gaat richting Delden met de wind mee. Ik zit in het 2de pelotonnetje. Bij Twickel is de situatie kennelijk iets veranderd, met als gevolg dat er op een bepaald moment bij het 1ste peloton er een aantal naar rechts schieten, en de rest naar links. Gelukkig gaat alles goed. Even later, net als ik op kop kom met Herman M, moeten we 37 km/uur rijden om het 1ste peloton bij te kunnen houden. Ik kijk nog wie er daar op kop fietst, het was Miranda, de vrouw van de voorzitter. Mmmmm, die heeft kennelijk de regels en richtlijnen voor T2 nog niet goed gelezen, bedacht ik me.

Achter Zenderen gaat het linksaf en krijgen we de wind behoorlijk tegen. Daarbij is het ook nog behoorlijk warm. Ik pak voor het eerst sinds oktober vorig jaar mijn bidon, maar die is leeg. Even later is er een lekke band. Het is Miranda. Onze bandenfluisteraar is er gelukkig bij, in een afwijkend blauw shirt. Kennelijk heeft Bennie zijn fietskleren van gisteren nog in de was. Maar de band was in een kleine 10 minuten gepiept.

In Bornerbroek laat Hennie S het peloton rechtsaf slaan. We moeten over de brug over het kanaal, en daar moet Hennie Ho lossen. Normaal fietst deze Hennie de sterren van de hemel, maar nu heeft hij kennelijk nog last van de griep. Schreeuwen naar het 1ste peloton tegen de wind in is erg moeilijk, maar uiteindelijk komt hij er toch weer bij.

Even later, weer een lekke band, weer Miranda, weer onze bandenfluisteraar in actie. Dit keer duurt het ruim 10 minuten, dus dat wordt een latertje vandaag. Onze bandenfluisteraar suggereert dat we allemaal altijd een paar hoge drukpatronen bij ons moeten hebben, dat verkort aanzienlijk zijn bandenwisseltijd. Nog steeds de wind tegen. En we rijden nu met 3 pelotons. Het laatste pelotonnetje is de groep Hennie Ho. Hennie heeft het moeilijk, en krijgt steun van o.a. Mees, en Frans B.

We zijn bijna bij de finish, en we rijden de Rondeelweg in. Er staat een bord met Rijverkeer Gestremd, maar we rijden er toch in. Resultaat, we moeten door het mulle Rijkswaterstraat-zand het nieuwe talud op lopen naar het nieuwe fietspad naast de nieuwe brug over de nieuwe N18. Sjonge jonge ..... wat een rit.

Pas om een paar minuten voor 12 zijn we bij DVO. Tot mijn verbazing zie ik daar Henk V al zitten, in zijn gewone kleren. Kennelijk gedoucht en al. Henk had trammelant gehad met zijn motortje op zijn e-MTB, en was daardoor snel naar huis gefietst (op eigen krachten). De koffie was vanmorgen gezet door Margien. Prima koffie dit keer, en geserveerd in kopjes, dat toch veel lekkerder drinkt dan uit die plastic bekertjes.

Het was een mooie voorjaars-rit, met veel voorjaarsperikelen, maar zeker niet saai.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Miranda Engelbarts
Datum: 2018-04-03 18:45:04
Commentaar:

Hoi Joop,

Mooi stukje. Fijn om te zien hoe behulpzaam de renners onderling zijn! Banden wisselen, patronen erbij👌

Volgende week fietsen wij samen in de zelfde groep en bespreken we gelijk de richtlijnen! 

Groetjes Miranda


Naam: henk vogel
Datum: 2018-04-04 18:45:04
Commentaar:

Richtlijnen zijn al besproken Miranda :)

Je er wel of niet aan houden daar kun je wel over praten, haha.

Henk