Napraten

Naam van de tocht: Paasclubtocht
Plaats: H'bergen - De Lutte - Ter Huurne - H'bergen
Datum: 2018-04-02
Schrijver: joop

Paasclubtocht

Het is maandag 2de paasdag, en alle groepen (behalve de jeugd MTB-groep) zijn vertegenwoordigd bij DVO. De MTB'ers verzamelen zich binnen het hek, en de toerders erbuiten. Hopelijk heeft dat verder geen diepere betekenis. T2 vertrekt om exact 09.00 uur, in twee groepen, en het gaat in noordelijke richting. We steken de nieuwe N18 over via het viaduct langs het spoor. Het schiet op met de nieuwe weg. Het tempo ligt niet hoog, en iedereen draait netjes mee rond zodra onze wegkapitein na exact 3 km roept "Draaien!!". De route is prachtig, zeker in het begin. Langs de Waarbeek, het vliegveld, en dan richting De Lutte. Een schitterend stukje Twente.

Losser, Glane, de grens over, en dan gaat het mis. Frans van D heeft een lekke band. Hij laat de reparatie over aan de bandenfluisteraar en zijn assistenten. Zelf eet Frans wat, hij was blij dat hij even kon uitrusten. Links en rechts langs de weg staan er een paar te plassen, terwijl de dames er geamuseerd naar keken en er fijnzinnige grappen over maakten. Hilarisch! Toen de band gerepareerd was, werd er weer ouderwets op zijn ha-tee-ef-cees vertrokken. Of je nou geen, of twintig wegkapiteins in het peloton hebt, daar verandert helemaal niets aan. Nog niet iedereen was klaar, en de voorrijders lagen allang weer op snelheid. Gevolg ... bij het oversteken moest er gelukkig vooraan even gewacht worden, anders waren de achterblijvers er nooit meer bijgekomen. Ik hoor Bennie L geëmotioneerd schelden tegen de voorrijders. En als Bennie kwaad is, dan moet er toch echt wel wat aan de hand zijn.

De weg van Gronau richting Alstätte was een beetje saai. Over het fietspad, en met een beetje wind schuin tegen wordt er door menigeen nu geploeterd en afgezien. We zijn tegen 11.40 wat aan de late kant bij Ter Huurne. Andere groepen hadden de koffie al op en gingen al naar huis tegen de tijd dat wij binnen kwamen. Ook bij Ter Huurne is het gezellig napraten onder het genot van koffie met gebak. Er werd heel wat afgelachen, terwijl onze wegkapitein een beetje zuinigjes mee lachte. Na een half uurtje stappen we weer op de fiets. In een lekker tempo ging het richting Haaksbergen. Het was een mooie rit, en iedereen bedankt daarvoor.

Joop

Meer foto's staan hier.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: