Napraten

Naam van de tocht: Over(ge)wicht
Plaats: Gericht Fietsen
Datum: 2018-03-31
Schrijver: frank koehorst

Over(ge)wicht

Het was fris vanochtend. Amper boven nul. En dat heeft menigeen geweten. Op diverse plekken waren de verkeersdrempels in Haaksbergen verraderlijk glad. Maar er was ook goed nieuws. Het zou mooi worden en de temperatuur zou opkrabbelen. Verder was het viaduct van de Geukerdijk over de nieuwe N18 officieel geopend voor het verkeer. En ook de opkomst voor het Gericht Fietsen was geweldig. Ruim veertig deelnemers verdeeld over T1, T2 en T3. De stemming was opperbest! Je kon merken dat het voorjaar was begonnen.

Helaas was het toegangshek naar ons clubhuis niet geopend, waardoor we met z’n allen op de parkeerplaats stonden. Maar dit werd keurig opgelost door de trainers/wegkapiteins en/of andere invloedrijke personen. Herman Blöte nam T1 even apart en Hennie Stokkink dirigeerde T2 naar de overkant op de parkeerplaats. Daar werden keurig drie groepen gemaakt en de route uitgelegd. Veiligheid hoog in het vaandel. Dan toch maar twee groepen: respectievelijk 13 en 14 personen.

Onderweg deed iedereen mee met doordraaien, behalve één persoon met griepklachten (maar wel fietsen?!?). Zijn aandeel was wel het bijsturen van het netjes doordraaien; dit ging erg goed. Ook een andere fietser met overwicht deed een duitje in de zak; daarmee hielden ze de wegkapitein keurig uit de wind en kon deze zich volledig gericht focussen op zijn trainerstaak. Regelmatig probeert de tweede groep het gat met de eerste groep dicht te fietsen. Gelukkig waren er voldoende oplettende pseudo-wegkapiteins met overwicht die de troepen steeds tot de orde konden roepen.

Aangekomen bij Hörsteloe werden de eerste serieuze hoogtemeters gemaakt. In vier groepen van zes (drie gaven zichzelf hersteltijd, want we waren met 27) werden een paar blokken gefietst met steeds een klimmetje. En de sterksten omhoog waren die zonder over(ge)wicht (H.B. en K.B., lid van HTFC en AVH?). Op het vlakke die met over(ge)wicht (ik noem geen namen…).

Vervolgens werd er in twee groepen kop over kop gefietst van Lünten naar Ammeloe. Na een tijdje werd er steeds beter een gelijkmatig tempo gefietst. Dus best lastig, goed opletten en concentratie vasthouden; oefening baart kunst. Via Oldenkotte fietsten we terug naar Haaksbergen. Op de Peddedijk werden enkele personen onrustig (de stal???). Het tempo ging omhoog, maar H.S. kon ze nog tot de orde roepen dankzij zijn… Maar rechtsaf de Huttenweg op werd de ene met over(ge)wicht aangespoord tot een hoger tempo door die met over(ge)wicht, maar zonder over(ge)wicht.

Het was en mooie aflevering van Gericht Fietsen. Aangekomen in ons clubhuis stond de koffie klaar en was er een opperbeste stemming. Iedereen heeft weer zin het zomer(fiets)seizoen. Tweede Paasdag langere tocht en daarna naar onze sponsor voor ‘Kaffee und Kuchen’.

Frank

Meer foto's staan hier.


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: