Napraten

Naam van de tocht: Ik zeg er verder niks van
Plaats: Groenlo - Zwillbrock
Datum: 2018-03-27
Schrijver: joop

Ik zeg er verder niks van

Het is dinsdagochtend, 09.30 uur, en we zijn met zo'n 20 personen. Allemaal dik de winterkleren nog aan. Onze wegkapitein Hennie zegt resoluut dat we in 2 groepen gaan vertrekken. Hij duldt hierop geen enkele tegenspraak. Wat dat betreft, het gaat steeds beter. Maar ik heb soms ook het idee dat de wegkapiteins en ook de NTFU-trainers een beetje onderschat hebben, hoe lastig het is om een grote groep doldrieste fietsers in toom te houden. Dat lukt je niet na één cursus. Er gaat een tijdje overheen voordat je daar wat harder in wordt. Maar ik zeg er verder niks van.

Het gaat langs het Saalmerink, langs de Watermolen richting Rekken en Eibergen. Overal zijn de contouren van de nieuwe N18 zichtbaar. Begin mei wordt hij geopend. We komen bij het industrieterrein van Groenlo, en daar moeten we een talud op. Ikzelf zit in de tweede groep, en ik zie in eerste peloton dat Frans v D moet lossen op die helling. Ik keek nog wie er daar op kop fietste, en wat schetst mijn verbazing ...... het is mijn eigen vrouw. Ik zeg er verder niks van.

De route is prachtig, het zonnetje komt erdoor, en het is genieten. In beide pelotons wordt er door (bijna) iedereen mee rondgedraaid. Bij Zwillbrock gaat het nog even de grens over, en bij Oldenkotte komen we weer terug in NL. Aan het eind nog even een tempoversnelling, en zo zijn we rond 11.40 weer terug bij DVO.

In de kantine van DVO wordt er nog even nagepraat. Hoofdonderwerp natuurlijk de clinics (ook daar zeg ik verder niks van), maar iedereen was zeer enthousiast over het topritje van vanmorgen. Bedankt allemaal.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: