Napraten

Naam van de tocht: Zo kan het ook
Plaats: Ottenstein - Vreden
Datum: 2018-03-25
Schrijver: joop

Zo kan het ook

Na zo'n 5 weken geen fiets te hebben aangeraakt vanwege rugklachten ben ik er weer bij. Op de racefiets. De zomertijd is vanmorgen ingegaan, dus volgens mijn biologische klok staan we al om 08.00 uur bij DVO, maar het is nu 09.00 zomertijd. Temperatuur zo'n beetje 3 °C, en het is behoorlijk druk. T2 vertrekt in 2 groepen, tenminste dat willen we, maar meteen gaat er al een fietser onderuit. Ik dacht nog ... welke stumper is dat nou .... maar het was onze eigen penningmeester die er bij ging liggen. Gelukkig niets ergs aan de hand. Even later zijn we goed op weg met 2 groepjes van zo'n 15 man/vrouw per groep.

Het onderwerp van gesprek tijdens het fietsen is natuurlijk het gedoe rondom de clinics. Maar eigenlijk zat ik gewoon te genieten van het fietsen. Er was weinig wind en het ging me voor mijn gevoel heel goed af. Sterker nog, bij Ammeloe moest er een gat gedicht worden naar het 1ste peloton waarbij ik me, weliswaar met een behoorlijke hoeveelheid bluf, met 36/37 km/uur goed kon handhaven op kop. Er werd gewoon heel goed gefietst, de stemming in de groep was prima. Ik vond het een verademing na de vaak vervelende toonzetting in het ledenforum van de laatste paar dagen. Zo als het nu is in het peloton, zo kan het dus ook, en zo hoort het ook. Fietsen hoort te verbroederen.

Na een kleine 60 km komen we aan bij Camping & Bungalowpark 't Stien 'n Boer, waar we dit keer de koffie hadden. Ook hier was het erg gezellig. De koffie die Gerben serveerde kwam snel en smaakte prima. De enige dissonant tijdens de koffie was dat Frank een bokbiertje dronk, en daar zo'n theater over maakte, dat ik daar zelf ook best wel zin in kreeg.

Al met al, een prima rit, en voor mij een lekker begin van dit zomerseizoen.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Richard t Th
Datum: 2018-03-25 14:43:03
Commentaar:

Mooi verwoord Joop.