Napraten

Naam van de tocht: Ritje Diepenheim
Plaats: Diepenheim
Datum: 2018-02-23
Schrijver: Henk Vogel

Ritje Diepenheim

We zijn vanmorgen met een grote groep, zeker door de beloofde broodjes! We besluiten dan ook direct om de groep te splitsen, Hennie gaat richting Neede en wij gaan richting Diepenheim.

Als ik omkijk zie ik maar 5 medefietsers waarvan 1 dame die haar fiets nog in wedstrijdtenue heeft, met de bijbehorende rommel.

Met een lekker windje in de rug kachelen we naar Hengevelde. Bij garage Hartemink is de weg opgebroken voor alle verkeer, huh? alle verkeer? Lik mie stark, en dat was't. Via min of meer bekende paadjes belanden we in het park van huize Diepenheim, daar is een soort rimboe van rhodo's ontstaan, wat een geluk dat er nog mtb'ers zijn die het pad open houden.

Als we bij café de 4-sprong zijn aan de Lochemseweg overleggen we even, wel of niet de racebaan langs het kanaal van de vaste MTB route van Markelo? Wel dus.

Daarna weer terug, de wind begint nu goed merkbaar te worden, uiteindelijk belanden we aan het eind van het bosgedeelte en zit er niets anders op dan via de parallelweg pal tegen de koude oostenwind in naar de koffie te gaan. Ik hoor niemand klagen over mijn ETB als ik ze uit die tegenwind houd.

Op het laatst daagt Jan Meijer me (m'n fiets dus) nog even uit, nogal dom, maar ja hij komt van de boer en je weet maar nooit!

Bij de TVV worden we voorzien van lekkere broodjes en Irma (met TVV pet op) bedankt ons voor de plezierige samenwerking. Dan zet ze de HTFC pet op en zegt, als DVO niet bevalt, we altijd nog naar de TVV kunnen, lachen.

HenkReacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: