Napraten

Naam van de tocht: Altijd wat bijzonders
Plaats: Needse Berg
Datum: 2018-02-23
Schrijver: joop

Altijd wat bijzonders

Op deze vrijdagochtend zal de tennisclub ons trakteren op een broodjes-lunch, en het is dan ook druk bij de start bij DVO. We vertrekken in 2 groepen. Snelle jongens (en dame) van hoofdzakelijk T1 achter Henk aan richting Diepenheim, en een nog grotere groep achter Hennie aan voor een verrassingstocht. Hennie weet eigenlijk nooit waar hij uiteindelijk heen fietst.

Het gaat in zuidelijke richting, achter de Morsinkhofbrug rechtsaf langs de beek, door het bos, en dan bij de watermolen de vaste route op. De grond is hard bevroren, en vooral bij de Zandpaalweg met diepe hard bevroren sporen erin. Oppassen geblazen. Richting Sportpark De Bijenkamp, en daar de MTB-track op waar ik een paar weken geleden hard gevallen ben. Het gaat op en neer, en in een ster-vorm. Dit keer kom ik er heelhuids doorheen, maar erg zeker voel ik me nog niet.

Na die MTB-track wachten we op elkaar. Een dame op een fiets met hondje spreekt ons aan. Weten jullie wel dat je hier niet verder kunt vanwege die nieuwe N18? Waarop André de gedenkwaardige woorden sprak: Mevrouw, wij kunnen overal langs! En dat klopte ook, een beetje kruip-/sluip-door langs twee hekken, en de dame kon ons zelfs volgen. Het blijkt dan ook nog dat de vrouw in kwestie lerares Nederlands was geweest (mevr Van Berkel), en ze had ooit Irma en André in de klas. Ik begreep ook dat André niet zo'n goede leerling was. Er worden wat foto's gemaakt en we gaan verder. Andries R fietste ook met ons mee, en ik zei nog tegen hem: als je met ons meefietst dan is er altijd wel wat bijzonders.

We rijden onder Neede langs, en we worden net zoals een paar weken geleden tegengehouden door een N18-official. Dat Hennie niet meer wist dat we daar niet door konden dat verbaasde me, want het was een herhaling van de rit van 26 januari. Iets verder komen we op de Needse Berg, we rijden rechtsaf het bos in. De track loopt langs een meertje. Ik rij achter Hennie, die rijdt in een diep spoor, verliest zijn evenwicht, redt hij het nog?? Nee helaas, hij valt tegen wat boompjes aan die vlak voor het water stonden, waardoor hij gelukkig alleen met één been het water in moest stappen. Het kost wat moeite om hem en zijn fiets uit het water te trekken. Dan blijkt hij ook nog zijn Mio te hebben verloren, die Andries toch op een wonderbaarlijke manier weer terugvond. Altijd wat bijzonders bij ons. Daarna moesten we het trappetje op naar boven waar het filmpje is gemaakt.

Vanaf nu krijgen we de wind tegen. Frans van D is er ook weer bij, maar die heeft toch zijn dag niet. Daarbij loopt er ook iets aan bij zijn fiets, en we konden niet vinden wat het was (onze bandenfluisteraar was er niet bij vanmorgen).

We komen aan bij de (oude) N18 bij het AmiGo tankstation, en daar krijgt Irma een lekke band. Ze belt het thuisfront en die komt haar ophalen. Hennie stuurt ons vlak voor Haaksbergen nog even door een weiland, en 5 minuten later dan de planning komen we aan bij de tennisclub. Die zit al helemaal vol, dus de laatsten moesten op barkrukken zitten. Vanwege ons afscheid van de tennisclub krijgen we van TVV een broodjeslunch aangeboden. Een lekker broodje zuurkool met worst, en een broodje gezond. Er was genoeg, en we lieten het ons heerlijk smaken. Irma gaf namens het bestuur van TVV nog even een speech aan de hele meute, en die kwam hier op neer: jammer dat jullie weggaan, maar ook weer begrijpelijk. Mocht het toch blijken dat ....., enz. Tegelijkertijd is op de tv de 1000 meter lange baan voor mannen aan de gang, en we zien dat Kjeld Nuis zijn 2de gouden medaille verdient. Prachtig. Het was een bijzondere rit, en ook bijzondere mooie rit. Iedereen, en ook TVV hartelijk dank.

Joop

Meer foto's staan hier.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: