Napraten

Naam van de tocht: Verrassend!
Plaats: Smalenbroek
Datum: 2018-02-20
Schrijver: joop

Verrassend

Het vriest nog om 09.30, maar het is zonnig, en deze februari-zon heeft al aardig wat kracht. Ik zie op de groepsapp, dat een aantal racers voorstelt om om 10.00 uur te starten vanwege de kou, maar toch staat er ook een aantal nu om 09.30 aan de start. Tja, die vertrektijden, ik zeg er niks meer van ...

We zijn met 12 MTB'ers, en het gaat richting Smalenbroek zei Henk. Ik roep nog sarcastisch "daar zijn we nog niet geweest dit seizoen ...." maar achteraf had ik dat behoorlijk mis, want het werd een verrassend ritje. Het begint al met het rechtsafslaan vanaf de Enschedesestraat, een pad waar we nog nooit in waren gereden, langs een sloot, totaan de Oude Enschedeseweg. We volgen de vaste route, maar nu tegen de richting in. Ook dat nieuwe stukje bij de Meddelerweg, met die korte bochten, tegen de richting in. Die korte bochten, ik ben daar niet goed in.

Henk loodst ons over de Arendsweg, en daar zie je nog een oud stationsgebouw staan: Station Broekheurne. Ik had daar totaal geen weet van, erg verrassend, en ... weer wat geleerd. Iets verder een bord met "verboden toegang", privé-terrein. Een paar venijnig blaffende grote honden, gelukkig achter een hek, over een boerenerf, maar we komen er veilig doorheen.

We komen over het Landgoed Smalenbroek. Erg mooi, en prima fietsen over de nog net bevroren ondergrond. Daarna over Groot Brunink. We fietsen nog even over het traject waar Gerard N gevallen was op 2 januari. Een onbegrijpelijke val, maar hij is er vanmorgen gewoon weer bij. We nemen nog even de MTB-track bij het Rutbeek mee, en dan gaat het richting Haaksbergen. Het oversteken van de N18 ging niet helemaal volgens de regels. De eersten konden er zonder te stoppen prima overheen (waaronder onze T2-coördinator, en ondergetekende), terwijl onze wegkapitein Hennie riep dat het complete pelotonnetje moest stoppen. Het blijft moeilijk, maar onze wegkapitein had gewoon gelijk, hij is de baas, en als hij roept "stoppen", dan moeten we allemaal stoppen. Iets verder bij het oversteken van de Noordsingel precies hetzelfde. Nu behoorde o.a. ook Henk tot de dissidenten. Potverdikkie .... allemaal op cursus zou ik zeggen!

Bij de tennisclub is het weer erg gezellig. Op de tv zijn de winterspelen aan de gang, maar net als Sjinkie Knecht aan de bak moet valt de tv uit. Komende vrijdag nemen we afscheid van onze finishlocatie bij de tennisclub. Persoonlijk vind ik dat erg jammer. Wat hebben we er toch fijne momenten gehad na onze fietstochten vanaf 2010/2011, toen Tonny Ruiter deze kantine voor ons regelde. In het zomerseizoen lekker op het terras, geweldig. Vrijdag a.s. trakteert het bestuur van de tennisclub ons ook nog op een broodjes-lunch na afloop van onze rit, als afscheid na al die jaren. Het is me wat. Onze nieuwe finish-locatie bij DVO moet dat allemaal nog maar waarmaken. De lat ligt erg hoog. Ik ben benieuwd. Vandaag hadden we in ieder geval een verrassend ritje.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: