Napraten

Naam van de tocht: Een "off-day"
Plaats: Vaste route rond Buurse
Datum: 2018-02-13
Schrijver: joop

Een "off-day"

Temperatuur om het vriespunt, maar de zon schijnt al flink op deze dinsdagochtend. Er is ondanks de kou toch een aantal racers bij de start aanwezig, en 10 MTB'ers: hennie ho, hennie s, henk v, jan t b, ino, frits h, joop t, frans b, gerard n, en gerrit l (hopelijk niemand vergeten?). Henk neemt de leiding en we rijden de vaste route richting Buurse. In de schaduw is de ondergrond nog bevroren, maar in de zon is het drekkig en nat. Bij het Waarveld heb ik het al in de gaten: ik fiets niet lekker, misschien teveel angst voor de soms diepe sporen, maar het gaat niet zoals het zou moeten. Slecht en krampachtig sturen, en een gat laten vallen. Misschien gewoon een "off-day".

Na het Buursermeertje twijfelen we even over de route. Waar we normaal linksaf slaan, staat er nu een MTB-bordje met "Omleiding" erop met rechtdoor. Er wordt nog steeds hard gewerkt in de bossen door de storm van januari.

We rijden langs de Buurserbeek, en daar is het drijfnat, met op sommige plassen ook nog een ijslaagje. We rijden diep door het water, en mijn fiets begint weer ouderwets te kraken. Bedankt Henk! Het stukje Witte Veen in de buurt van de grens en langs de Beek is zoals vanouds prachtig. Maar vlak bij de Haarm├╝hle heeft de januaristorm wel heel erg huisgehouden. Gerrit stoot zijn hoofd aan een tak, en heeft daardoor een bloedende striem op zijn wang, en hij verliest ook nog zijn helm-klep.

Bij de Meddelerweg ligt een nieuw stukje track, met hele korte bochten en met nu behoorlijke sporen erin. Hier ben ik weer niet op mijn best. Achter me rijdt Frans B, en die zit me ook nog een beetje op te jagen als ik hem ophoud. Fijn dat je er weer bij bent Frans. Daarna gaat het rechtstreeks richting Haaksbergen. Hennie Ho op kop, hij zet de rest expres op de kant en probeert ons er allemaal af te rijden. Dat "op de kant zetten", dat heeft hij kennelijk nu nodig om ons los te rijden. Zwak hoor (mijn "off-day" wordt steeds duidelijker).

Bij de tennisclub is het weer een gezellige drukte. We zetten de tv aan voor de Olympische Winterspelen en zien Sjinkie Knecht een wedstrijd winnen op de 1000 m shorttrack. Mooi dat we dat konden zien. Jammer van mijn "off-day", hopelijk volgende keer beter.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: henk vogel
Datum: 2018-02-13 17:20:02
Commentaar:

Terugkomend op je OFF-day, je vertelde me dat je fietste als een hark, ik zoek nog iemand voor het blad in onze tuin, wat voor jou?

Hoewel je overigens sterk overdrijft, meerderen zaten niet helemaal lekker. Dat bleek wel op het laatst, toen de wind wat tegen was.

Bedankt voor je trouwe verslagen Joop, ik kijk er altijd weer naar uit! (en naar die van anderen......)

Henk


Naam: Alexander
Datum: 2018-02-23 11:31:02
Commentaar:

Nee maar, hebben jullie nu echt de omleiding gevolgd? Wat onHTFC's! Club policy is toch om te kijken of dat bordje er wel terecht staat? ;)