Napraten

Naam van de tocht: Topritje!
Plaats: Zwillbrock
Datum: 2018-02-09
Schrijver: joop

Topritje!

Op deze vrijdagochtend om 09.00 uur is het druk bij de start. Henk gaat een groep begeleiden richting Lonneker, en Hennie gaat ..... dat weet ik nog niet, zegt Hennie... Nou, dat lijkt me wel wat. We zijn met twaalf personen waaronder 3 dames. We rijden door het dorp, langs het Saalmerink, en dan richting Scholtenhagen. Langs de sportvelden, en langs de ijsbaan. Daar wordt geschaatst, ook al is het nog vroeg. Tegelijkertijd horen we vanuit het dorp carnavalsmuziek ... ook erg vroeg.

We volgen de vaste route tot aan de Panovenweg, en dan gaat het verder zuidwaarts. Gerrit continu op kop in een stevig tempo, en daarom rekt ons pelotonnetje steeds als een harmonica uit elkaar op wat moeilijker tracks, waarna er weer geroepen moet worden "Ruustiiig!" Maar voor de rest ... geen onvertogen woord, het ging perfect.

Langs de Berkel is het zoals altijd prachtig, en het pad is mooi hard bevroren. Zo blijven wijzelf en ook de fietsen mooi schoon. Ik begin er steeds meer zin in te krijgen. Onder Rekken zien we ineens een stuk of tien reeën. Die hadden ons pas laat door dus we konden ze mooi zien terwijl we steeds dichterbij kwamen. Toen ze ons wel in de gaten hadden gingen ze er met grote snelheid vandoor, maar dit was wel een hele mooie ontmoeting. Schitterend!

We komen bij Zwillbrock, en er moest volgens Hennie een kodak-momentje komen, op verzoek van Gerdie. Dus bij het Venn wordt er gestopt. Ze zijn er zowaar aan het schaatsen. Een prachtig gezicht, mooi ijs, een mooi schaatsgeluid van zeer goed getrainde schaatsers. Er worden foto's genomen van onze groep, en als je goed kijkt naar onze gezichten dan zie je dat we bezig zijn met een topritje.

Op de terugweg krijgen we een beetje wind mee, en de zon geeft een klein beetje warmte in de rug. Het blijft genieten. Hennie rijdt linksaf een bos in. Hoe weet hij dat toch allemaal? We rijden een weggetje in waar in het duits "Verboden Toegang" staat, maar ook hier kent Hennie de weg, gewoon er doorheen, en totaal geen probleem, we zijn weer in de NL.

Hoe laat is het vraagt Hennie mij, 10.45 is het antwoord. Oké, rijden we via Oldenkotte terug. Gerrit dacht nog even een beter idee te hebben, maar er is maar één wegkapitein. Het gaat dus via Oldenkotte terug richting Haaksbergen. We pakken nog even de vaste route mee over het Haaksbergerveen en dan richting tennisclub. Daar staat de groep Henk al te wachten, samen met een paar non-actieven.

Bij de tennisclub is het weer volle bak. Paul L had vanmorgen eerst geschaatst en toen alleen gefietst. Bij de groep Henk had Hennie Ho panne gehad. Een groot stuk betonijzer in zijn band, en zo had iedereen wel wat te vertellen. Erg gezellig. Onze rit hoorde in ieder geval tot de categorie "Topritje". Bedankt iedereen.

Joop

Foto's van ritje Zwillbrock
Foto's van ritje Lonnkermeer (door Olaf E)Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: