Napraten

Naam van de tocht: Bevroren ondergrond
Plaats: Vaste MTB-route
Datum: 2018-02-06
Schrijver: joop

Bevroren ondergrond

We zijn met ons zevenen vanmorgen. Er wordt nog even gewacht op Melanie, want die had toch op de groepsapp aangegeven dat ze ook zou komen, maar kennelijk dus niet. Het vriest zo'n drie graden, weinig wind en een lekker zonnetje en we gaan de vaste route rijden.

Door de vorst is de modder veranderd in een mooie harde bevroren ondergrond met wel af en toe verraderlijke diepe sporen. Maar de natuur is prachtig, met dat zonnetje erbij is het gewoon genieten, ondanks de koude vingers en voeten. Wat opvalt is dat er in de bossen volop wordt gewerkt om omgewaaid hout eruit te halen. Die storm van 18 januari heeft toch meer schade aan de bossen berokkend dan dat ik dacht.

Vooral de Zandpaalweg richting trappetje blijkt een verraderlijk stukje. Diepe sporen en veel diepe plassen met een dun laagje ijs eroverheen. Henk met zijn tractorbanden vliegt er gewoon overheen, maar zelf heb ik nog een beetje schrik van mijn valpartij van 10 dagen geleden, en doe wat rustiger aan. Ook het (sleutelbeen-)trappetje loop ik naar beneden i.p.v. op de fiets.

Niet veel later heeft Hennie een "leegloper". Het is zijn voorband. Bennie onze bandenfluisteraar is er bij en daardoor is het snel gepiept. Ook zijn tip om de rem aan te trekken voordat je het wiel vastdraait, namen we toch maar even gratis mee.

We rijden helemaal door tot aan de Koekoeksbrug, terwijl er boven onze hoofden een militaire helikopter doodstil in de lucht hangt. Kennelijk is er een militaire oefening aan de gang. Daarna nog even via het Waarveld, en dan rechtstreeks naar de tennisclub. Daar staat al een groepje van 7 mannen (en Melanie). Die hadden lekker gespind, en waren al helemaal gedoucht. De koffie smaakte uitstekend, en het was weer een perfecte afsluiting van een mooie rit. Hopelijk blijft het een beetje vriezen de komende dagen, dan hebben we vrijdag weer zo'n bevroren ondergrond. Scheelt weer.

JoopZie voor de statistieken Garmin-Connect


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Henk Vogel
Datum: 2018-02-06 17:47:02
Commentaar:

Zoals zo vaak heb je de sfeer weer mooi weergegeven.

Ik had ook nog gezocht naar de reden van die heli, maar kon niet wat vinden. Jij kennelijk wel!

Filmpje heb ik je gestuurd.

Henk

 


Naam: joop
Datum: 2018-02-07 09:27:02
Commentaar: Filmpje staat erbij

Naam: Alexander
Datum: 2018-02-07 10:26:02
Commentaar:

was ook onderweg die ochtend, ook de heli gespot. Vond hem wel wat fleurig voor een militaire heli...die zijn over het algemeen groen zonder rode strepen.


Naam: joop
Datum: 2018-02-07 10:30:02
Commentaar:

Volgens de krant gaat het om 4 Chinooks, 4 Apaches en 4 helikopters. Het was idd niet een Chinook of een Apache, Ik neem dus aan dat we 1 van die 4 helikopters hebben gezien.


Naam: bennie wevers
Datum: 2018-02-08 17:57:02
Commentaar:

was het niet de drone van frans van duist