Napraten

Naam van de tocht: Een mijlpaal, en de Col de la Poubelle
Plaats: Twence
Datum: 2018-01-30
Schrijver: joop

Een mijlpaal, en de Col de la Poubelle

Het is dinsdagochtend half tien, en wat zie ik .... de zon! Nog wel fris, maar die zon die maakt veel goed. Er verzamelt zich een groepje racers, en 9 MTB'ers. Henk V is er niet bij, dus Hennie S neemt het stokje over. We rijden de Geukerdijk af, linksaf het rodondendronlaantje in, rechtsaf de Oude Boekeloseweg op, en hooooo! Ze zijn bezig met een cirkelzaag boven in een half omgewaaide boom, en we kunnen en mogen er niet langs. We rijden terug en komen bij het viaduct over de nieuwe N18. De rails van de MBS liggen er al overheen, en we wandelen voor het eerst over de rails over de nieuwe N18 heen. Een mijlpaal. Net zoals een aantal weken geleden de eerste trein er over heen reed. Klik hier voor het filmpje.

Het gaat richting Beckum, het Kerkveldervoetpad op. Vanaf Delden gaat het richting Oele, allemaal in een heerlijk rustig tempo, en maar genieten van het zonnetje. We rijden richting de grote bulten van Twence, ook wel genoemd de "Col de La Poubelle". Ino gaf ooit deze vuilnishoop deze toepasselijke naam. Bovenop is er even tijd voor een paar foto's. Erwin O zei nog "hier ben ik nog nooit geweest", dus ook voor hem is dit een mijlpaal.

Het bos boven de Marssteden van Enschede ligt nog bezaaid met takken en omgewaaide bomen. Het is weer op zijn Paulus de Boskabouter's een kruipdoor/sluipdoor. Er komt een hond op ons afrennen, terwijl zijn baasje hem continu naroept "Kom hier, Foei, Hier, Hier ....!", en dat twintig keer. Nooit een puppy-cursus gehad. De hond deed overigens niets, behalve blaffen.

Via Boekelo gaat het nu verder naar Haaksbergen, waar we tegelijkertijd met de racers aankomen. De koffie smaakt voortreffelijk, en het was weer gezelligheid troef. Een hele mooie en rustige rit. Hennie bedankt.

JoopZie voor de statistieken Garmin-Connect


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: