Napraten

Naam van de tocht: Een harde klap, en een volle bak
Plaats: Needse Berg
Datum: 2018-01-26
Schrijver: joop

Een harde klap, en een volle bak

Op deze mistige vrijdagochtend staat er een behoorlijk grote groep bij DVO. Henk neemt het woord, en kondigt aan dat we in twee groepen vertrekken. Een groep "Henk", en een groep "Hennie". Je voelde even wat twijfel binnen de groep, met wie zal ik meerijden. "Waar ga jij dan heen Henk?" wordt er gevraagd "Schwattet Gatt" was het antwoord. Nou toen was het voor mij al duidelijk, ik ga met de andere groep mee. Schwattet Gatt lijkt me erg nat. "Waar ga jij dan heen Hennie?", "Zwillbrock" zegt Hennie Oeps, lijkt me ook nat, maar goed, we rijden met Hennie mee. We zijn met 12 personen waaronder 4 dames. Wat een luxe.

We vertrekken via het Waarveld, langs de Buurserbeek, een stuk vaste MTB-route, en dan zijn we bij de N18, richting Eibergen. "Een rare weg richting Zwillbrock Hennie". "Ja het wordt Neede" was het antwoord. Die Hennie, zeer soepeltjes in het veranderen van plannen.

We komen bij het sportpark De Bijenkamp waar dat mooie stukje singletrack ligt, met veel op en af. Gerrit L voorop in een hoog tempo, en ik als tweede. Bij de 3de bocht gaat het mis. Ik ga te hard, mijn voorwiel slipt over de natte grond, en er volgt een harde klap. Ik voel dat ik blij moet zijn met mijn helm, en ik blijf een poosje versuft liggen. Het valt gelukkig mee voel ik. Beetje pijn aan mijn linker arm en been, en mijn hoofd doet het gelukkig nog. (Op het moment dat ik dit schrijf doet trouwens alles zeer bij mij, vooral mijn rug.) Ik laat de track voor wat het is, en wacht samen met Bennie E tot de groep het rondje klaar heeft. Er wordt bezorgd naar me gekeken. "Gaat het nog?" "Jawel", en daar gaan we weer.

We rijden onder langs Neede, Park Spilbroek, erg mooi. Bij de grote weg (N315) worden we door een paar officials tegengehouden. Afgesloten vanwege de nieuwe N18. Hennie verandert weer zijn plannen en we komen toch aan bij de Needse Berg. Nat, veel kruipdoor/sluipdoor vanwege omgewaaide bomen. In tegenstelling tot wat Henk altijd doet, laat Hennie alle moeilijke trapjes en kuilen voor wat het is, en toch genieten we van dit prachtige gebied. Ook boven Rietmolen bij de Kerkweg worden we door een N18-official teruggestuurd. Geen punt, we rijden op het laatst via de verharde weg met een mooi tempo, in de nog steeds dichte mist, richting Haaksbergen.

Om 11.25 zijn we bij de tennisclub. Arjan G wacht ons daar al op met heerlijk gebak. Arjan was eergisteren 50 geworden. Ook de groep Henk komt binnen. Er komen nog wat racers binnen, en daarna nog een groep bestaande uit Aard en Dick, zeg maar de "langzaam-terugkom-groep". Aard is langzaam aan het terugkomen na zijn blessure, en Dick helpt hem daarbij, puur uit goedheid. Of niet Dick? Maar de kantine zit nu wel helemaal gezellig vol, een echte volle bak. Het was afgezien van mijn klapper, een mooie rit. Iedereen bedankt.

JoopZie voor de statistieken Garmin-Connect


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Pauline
Datum: 2018-01-26 19:09:01
Commentaar:

Joop beterschap!

 

Arjan, van harte gelfeliciteerd met je 50ste levensjaar!


Naam: dick
Datum: 2018-01-27 20:34:01
Commentaar:

puur uit goedheid Joop!:))