Napraten

Naam van de tocht: Veel water, takken en improvisatie
Plaats: Scheermes - Westerval
Datum: 2018-01-23
Schrijver: joop

Veel water, takken en improvisatie

Op deze dinsdagochtend zijn we met ons tienen. We beginnen via het Grintenbosch, en daar werd het al duidelijk: de gaten waar Henk altijd zo graag in en uit wilde duiken staan nu vol water, dus gewoon rustig er omheen. Daarna de Molenbeltenweg in, en toen dacht ik al na over die diepe sloot waar we dan waarschijnlijk doorheen moesten. Maar zover kwamen we helemaal niet want het pad werd versperd door een aantal omgewaaide bomen. We keren om. Iets verder hetzelfde. Henk duikt een bosje in waar we vaker doorheen crossen, maar ook nu moesten we het grote pad blijven volgen vanwege omgewaaid hout. Frits wees me erop, maar als je goed kijkt zie je dat van de meeste boerderijen een groot aantal nokpannen ontbreekt. Allemaal door de storm van donderdag.

Het gaat langs het Rutbeek, langs Groot Brunink, en ja hoor ... daar istie weer, het Scheermes. Vervolgens crost Henk dwars door de woonwijken van de Wesselerbrink, alsof hij daar de weg op zijn duimpje kent. Maar volgens Henk zelf, doet hij dat gewoon op het gevoel.

We rijden over een Es, ik zie een snelweg, en ik kan me totaal niet oriënteren. Waar zitten we toch? Uiteindelijk blijkt het gewoon de Usseleres te zijn. We ploeteren langs de Westerval, daarna langs de A35. We komen in Boekelo, en we zijn wat aan de vroege kant, vandaar waarschijnlijk ook een ommetje door de wijk De Bleekerij, en dan richting het Tesinkbos. Daar zijn ze hartstikke druk bezig om omgewaaid hout uit het bos te slepen. Dus dan maar over een hek klimmen dat afgesloten was. Ik dacht in een flits nog even aan de thema's "veiligheid" en "respect". En ik zie in mijn ooghoek met een behoorlijke snelheid een Jeep naar ons toe komen rijden. Dit gaat goed fout dacht ik nog. De chauffeur bleek een Engelsman te zijn. "What are you doïng? That's not allowed!" Maar wat schetste mijn verbazing .... Henk kende die man. Er werden wat vriendelijkheden uitgewisseld, en we konden daarna gewoon door.

Het laatste obstakel dat we tegenkwamen was bij de Noordsingel. Daar zijn ze ook aan het werk om een aansluiting te maken naar de nieuwe N18 toe. We konden dus niet zomaar de Kolenbranderweg inrijden. Dus dan maar gewoon over de Noordsingel gereden (ik dacht weer even aan de twee thema's:)), en dan iets verder het veld in om zo naar de tennisclub te fietsen.

De koffie heb ik vandaag aan mij voorbij moeten laten gaan, dus ik kan niets vertellen over het Napraten, maar het was een mooi geïmproviseerd ritje.

Joop


Zie voor de statistieken Garmin-Connect


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Frans van Duist
Datum: 2018-01-23 17:02:01
Commentaar:

De griep hef mien good te pakk'n,derhalve mos ik zundagmorg'n al verstek loat'n goan en vanmorg'n van'tzelfde laak'n un pak. Dan besef ie pas wai mist,joa letterlik mist;in berre,oet berre,gek word ie d'r van en veural nich noar boet'n.Woarumme ik now reageer op het verslag van Joop is nich zozeer het stukske zelf alswel de figuur van de schriever. Now kun ie geleuven wai wilt mer indirect hef den lekneus van mie aln's te maak'n met Joop. Normaliter heb ik zeker op de fietse gin'n zakdook bie mie,ak snotterig bin (en dat bin ik zowat 't hele joar) dan geet 't heufd opziet en d'n wiesvinger langs 'n neus .Zo nich bie Joop.Ie könt an aln's wa veul'n dat hee oet'n keurig nest kuump.Ik wèt oet betrouware bron dat hee ok geregeld verkol'n is.Now meui nig mea'n dat hee met 'n vinger langs 'n neus geet,mooi nig.As't neudig is dan stopt e. en dan keump d'r een mooi gestrekke'n witkatoen'n zakdook oet de achterzak.En dan meui veural es kiek'n noar de wieze woarop he den zakdook ope'nvolt en vervolgens ho hé zien neus snõt ; een en al beschaving.Noe ik zelf zo lek bin gebroek ik ook gewoon katoe'n zakdook'n,iets wat mien vrouw olderwets neumt .Mèr de bevalt mien nog het beste,wat ie Joop.Wat wieders ook opvalt is dat he altied beschaafd blif in zien oetsproak'n.Ik wèt dat hee n'n gloepense hekel hef an deur de modder bagger'n mer hee zal nooit God zien achternaam gebroek'n.An alles is te merk'n:Dee hèf behalve borstvoeding ook wal opvoeding e had.Joop,ik bewonder oe um oe stukskes,soms twee in de wekke.Goa zo wieder en goatgoan,

 

 


Naam: joop
Datum: 2018-01-24 08:37:01
Commentaar:

Frans, bedankt voor de complimenten. Eerlijk gezegd overschat je me toch een beetje hoor. Die vinger langs de neus die ken ik ook wel (niet als er iemand achter me fietst trouwens), en mijn zakdoek opvouwen voordat ik hem weer terug in mijn zak doe, dat herken ik ook niet helemaal. Dat mijn ouders vroeger kleine Jopie altijd op het hart drukten "altijd netjes van taal en antwoord!" dat herinner ik me nog goed. Het was inderdaad een warm nest. Gauw beter worden Frans (zo te lezen is de koorts al bijna weg).