Napraten

Naam van de tocht: Duitse meedenkers!
Plaats: Haarmühle
Datum: 2018-01-21
Schrijver: Robin Heuten

Duitse meedenkers!

Dat onze MTB route druk bereden wordt mag duidelijk zijn. Ook onze Duitse vrienden uit Alstätte/Ahaus maken regelmatig gebruik van “onze” route. Begin januari ontving de MTB afdeling een uitnodiging van onze vrienden uit Duitsland. Ze hadden een mooie verrassing voor ons en de overdracht zou plaats moeten vinden op Duits grondgebied bij de Haarmühle.

Om 10:00 uur ’s ochtends zou er een officiële overdracht plaats gaan vinden. Waarna er gezamenlijk een aanval op de rest van de omgeving gedaan zou worden. Nederlanders…Duitsers…. gezamenlijk en volledig uitgerust met helmen, warme kleding en voorzien van zeer goed materieel.

We schrijven zondag 21 januari, 09:00 uur. Bij DVO stonden nota bene ca. 15 MTB-ers te popelen om te vertrekken naar de overdracht bij de Haarmühle. Rete nieuwsgierig natuurlijk. Het was prachtig weer, fris, helder en windstil. De route lag er ondanks de storm van afgelopen week en dankzij inspanningen van onze leden fantastisch bij. Naarmate de Haarmühle naderde steeg ook de spanning behoorlijk. Immers, het is lang geleden dat we een overdracht hebben gehad van spulletjes op Duits grondgebied. Bij de Haarmühle werden we ontvangen door een grote groep stoere Duitse MTB-ers. Na de kennismaking over en weer brak het moment van de officiële overdracht aan….

Onze buurtgenoten vertellen dat ze vaak gebruik maken van de route en het viel hen keer op keer op dat de route zo goed onderhouden werd. Altijd is het opgeruimd en worden de tracks indien nodig aangepast aan de gewenste flow. Onze gastvrijheid wilde de groep MTB-ers graag belonen. Na een enorm emotioneel foto moment werd een doosje overhandigd met een prachtige strik er omheen. Hennie Scholten nam het namens de onderhoudsploeg in ontvangst. Wat bleek? De gastrijders hebben zich met zijn allen ingezet om de MTB route een financiële bijdrage te kunnen geven. Wauw! € 240,- schone eurootjes in een doosje! Wat een fantastisch gebaar.

We hebben de rest van de route dan ook gezamenlijk gefietst. En ik kan vertellen dat dit erg leuk was. Zo bijzonder te vernemen dat er een paar kilometer verderop ook MTB-ers zijn die je totaal niet kent. Maar ontzettend aardig zijn. Je zou denken dat het een tweetal groepen zou blijven maar dat was niet het geval. Onderweg zijn de nodige ervaringen uitgewisseld. Dat ging over materiaal tot aan vakantiebestemmingen aan toe. Ook zijn wij uitgenodigd een keer te komen fietsen in het Duitse Coesfeld want daar blijkt echt een mooie trail te liggen. Dus, houdt er maar vast rekening mee. Erg leuk en gastvrij van onze buren. Bij Peters Trail werd nog even voorzien in een alcoholische pauze (we moeten ons wel een beetje aanpassen natuurlijk ;-)) en kort daarna zijn onze wegen weer gescheiden.

Het was een verrassende ochtend die mogelijk voor herhaling vatbaar is. Bij deze een groot applaus voor de sympathieke actie en de financiële bijdrage voor de Haaksbergse MTB route.

PS Andere foto's staan hier.


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Voorzitter
Datum: 2018-01-25 19:05:01
Commentaar:

Trots!