Napraten

Naam van de tocht: Stormschade
Plaats: Bentelo
Datum: 2018-01-19
Schrijver: joop

Stormschade

Na de storm van gisteren en de vooruitzichten van vandaag ging dan toch de wekker vanmorgen om 07.30 uur. De weer-app op mijn telefoontje gaf aan dat het weliswaar had geregend, maar het zou vanaf nu droog blijven. Dan toch maar gaan fietsen. Ben ook benieuwd naar hoe groot de ravage in de bossen is na de storm. Vanmorgen geen enorme discussies op de whatsapp-groep, het is helemaal stil. En om 09.00 staan we met (slechts) zeven personen bij DVO aan de start: Henk V, Frans van D, Jan M, Hennie Ho, Evelien K (de vrouw van Frank, veel leuker dan Frank zelf), José B, en ik.

We gaan naar Bentelo. Binnendoor, en we rijden al snel over paadjes, waar ik nog nooit ben geweest. De "ravage" die ik had verwacht valt me (nu nog) mee. Je ziet wel door de rommel op de grond dat het goed gewaaid heeft, maar eigenlijk nog geen omgewaaide bomen, tenminste .... in het begin. De drek die is wel ruim aanwezig. Het is ploeteren, vooral langs het kanaal. Langs de Meenhuisweg bij Delden gaan we over de MTB-route van Twickel. Wat een takkenzooi overal. Menigeen krijgt zo'n tak in het wiel en moet stoppen. Zal op onze eigen MTB-route niet minder zijn schat ik.

Na de sluizen van Wiene gaat het linksaf de Beldsweg in, en daar gaat het mis. Een aantal omgewaaide bomen verspert volledig de weg. We maken er een paar foto's, en keren om. Daarna via het Kerkveldervoetpad richting Beckum. Op de singletrack daar komt mijn ketting in een tak. Ik blokkeer, en ja hoor .... de enige valpartij van vanmorgen die maak ik. Ook hier liggen behoorlijk wat omgewaaide bomen, maar we kunnen er omheen.

Om precies 11.30 komen we aan bij de tennisclub, tegelijk met een 2 tal racers (Paul R en Peter L). We zien er niet uit door de modderspetters. Hennie S en Dick S hadden afzonderlijk van elkaar in hun uppie gefietst. Op de vraag hoe laat zij waren vertrokken, en vanaf waar, daar deden ze wat geheimzinnig over. Frans van D trakteert nog vanwege zijn verjaardag. Zijn mop over een Ikea-kast was van hoog niveau. Henk brengt nog even de vertrektijden in de winter ter discussie. Voor een definitief besluit daarover hebben we gelukkig nog even de tijd. De volgende winter begint pas in oktober. Hennie S vertelt nog wel over afspraken die kennelijk met de toer-coördinatie zijn gemaakt deze week. De twee thema's bij T2 worden dit jaar "veiligheid" en "respect". Niet echt revolutionair bedacht ik me. Dit wordt al een poos gepromoot door de NTFU (klik hier). Wat er wel in hakte was het verplichte belletje op alle racefietsen. Weten ze wel hoeveel dat dat kost? Het was weer een gedenkwaardige tocht. Henk bedankt.

Joop

PS Andere foto's staan hier.Zie voor de statistieken Garmin-Connect


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Frank
Datum: 2018-01-23 18:45:01
Commentaar:

@Joop. Mag er op napraten wel gesproken worden over een (vrouwelijke) fietser die meefietst maar geen lid is van HTFC? En haar ook nog complimenten geven over het fietsen? .....grapje