Napraten

Naam van de tocht: Gelukkig nieuwjaar!
Plaats: Het Scheermes
Datum: 2018-01-02
Schrijver: joop

Gelukkig nieuwjaar!

Het is dinsdagochtend, 2 januari, 09.30 uur. Het heeft vannacht behoorlijk geregend, maar nu is het droog. Iedereen die arriveert bij DVO op de MTB of op de racefiets moet de hele groep langs om gelukkig nieuwjaar te wensen. Er worden heel wat handen geschud, en ik zie dat er zelfs wordt geknuffeld. Kunnen we al gaan? Nee, daar komen er nog een paar, en weer wordt er uitgebreid gelukkig nieuwjaar gewenst. "Beste wensen", "beste wensen", "beste ......".

De MTB-groep is met een man of tien, en wat schetst onze verbazing ... Hennie is er niet bij. Hennie is er altijd bij, maar nu niet. Last van zijn rug. Wat wel duidelijk is, is dat het behoorlijk nat is. Er is de laatste weken ook behoorlijk wat water gevallen. Ik voel dat mijn rug langzaam vol gespetterd wordt, en mijn fiets begint ook te sputteren. Het gaat richting Enschede, en ineens zijn we bij het Scheermes.

Even verderop rijden we over de MTB-route van wielerclub Het Oosten, als Frans van D er ineens bij gaat liggen. In zijn val nam hij bijna een hele boom mee. Gelukkig niets gebroken en kunnen we vlot weer verder, ware het niet dat onze wegkapitein Henk van deze val niets heeft meegekregen en er vandoor is, met Tonny T in zijn kielzog. Even zijn we elkaar kwijt. Net als ik Henk wil gaan bellen zien we de twee fietsers in de verte aankomen, en wordt de groep weer herenigd.

Henk weet hier aan de rand van Enschede alle parkjes wel te vinden. Het is tot nu toe een hele mooie rit ondanks de drek. Ineens wordt er geroepen "Valpartij!". Het is Gerard N die op onverklaarbare wijze gevallen is. Iedereen keert om. Gerard staat weer. Hij is gevallen op een schouder waar hij kennelijk pas geleden ook op was gevallen. Er komt een autootje over de zandweg naar ons groepje aangereden, en de chauffeur vraagt of alles oké is. Kennelijk had hij e.e.a. uit de verte zien gebeuren, en kwam speciaal naar ons toe om te verifiëren. "Je weet nooit" zei hij nog. Toen we zeiden dat alles oké was, zei hij nog "en ook nog een gelukkig nieuwjaar allemaal" en reed weer achteruit terug. Sjonge ... zo kan het dus ook.

Henk rijdt vanaf nu zoveel mogelijk over verharde wegen. Toch nog wel de Höfterveldweg in en daarna een stuk over onze vaste route richting de Koekoeksbrug. Kennelijk is Gerard daar ook weer gevallen zonder dat de meesten dat merkten. Via het Waarveld rijden we richting tennisclub. Henk brengt Gerard rechtstreeks naar huis. We maken ons wel wat zorgen om hem. Hopelijk gaat alles goed.

Wij komen tegelijk met de racers aan bij de tennisclub. En daar is het weer erg gezellig napraten. De MTB'ers zien er niet uit, en onze fietsen ook niet. Ik zal voor de eerstvolgende vaderdag toch maar weer een spatbordje vragen. Er komen nog een paar nakomers aan, die zelf niet gefietst hadden, waaronder Hennie S, Tja, die kunnen er ook niet onderuit .... de hele groep langs en handen schudden. "Gelukkig nieuwjaar!"

Joop


Zie voor de statistieken Garmin-Connect


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: