Napraten

Naam van de tocht: Groep Hennie
Plaats: Rondje Vreden
Datum: 2020-07-24
Schrijver: joop


Groep Hennie

Na 1 maand afwezigheid ga ik vanmorgen weer met de club mee. Het is vrijdag, dus we starten om 09.00 uur. Ik heb dat wel even moeten nakijken op de website waarvan ikzelf nog steeds de webmaster ben, maar dat gaat binnenkort stoppen is me beloofd. Er staat bij de start toch wel een grote groep voor het hek. Officieel is het de vrijdagochtend-training van T2. Er wordt de laatste tijd trouw een gps-bestandje gezet in het HTFC-ledenforum, met daarop de route. Leden kunnen deze route downloaden en inladen in hun GPS, zodat we kleinere pelotonnetjes kunnen vormen, die allemaal de route hebben, en elkaar dus niet kwijt raken. Dat is tenminste de bedoeling. Maar er is kennelijk ook een "groep Hennie", en die heeft geen GPS nodig. Hennie heeft zijn eigen route. Deze groep is tamelijk populair. Het tempo is niet te hoog en de routes zijn altijd prachtig. Ikzelf sluit me dan ook graag aan bij Groep-Hennie.

We zijn met een man of 12. Geen dames helaas, en het gaat richting Vreden zegt onze leider. We komen Alst├Ątte binnen, en ik zie meteen de eerste mondkapjes. Momenteel is er in Nederland ook een discussie aan de gang of we al of niet mondkapjes moeten gaan dragen. Groep Hennie fietst netjes door het centrum, Hennie op kop, en dan rechtsaf de eerste en enige helling van de ochtend: Schwiepinghook, 2%. Niemand hoeft terug te schakelen. We krijgen even de wind op kop, en ik zie medefietsers die behoorlijk goed getraind zijn. Beter dan ik, want zelf voel ik me niet zo sterk, en als ik op kop ben is dat gelukkig niet al te lang. Ook in Vreden neemt Hennie de kop over, en als een echte wegkapitein loodst hij ons door het centrum. Het lijkt wel of hij een cursus heeft gevolgd. De lucht betrekt, en het gaat licht regenen. Daar had ik niet op gerekend, maar het stelt gelukkig ook niet veel voor. Er wordt gezellig gekletst, en ik ben totaal mijn ori├źntatie kwijt, totdat we langs onze kledingsponsor fietsen, toen was ik er weer.

Na 67 km zijn we weer terug. We gaan buiten zitten, keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. Erg gezellig. Ik had me verheugd op heerlijke chocolademelk, maar die had een beetje een vreemd smaakje. Zal wel aan mezelf liggen dacht ik. Maar nu ik dit verhaaltje schrijf weet ik wel beter. Het was gewoon bedorven. De club was nieuwsgierig naar de nieuwe activiteiten van Tonny en mij voor ACSI (Auto Camper Service International), waarvoor we tegenwoordig vloggen op Youtube. Graag wil ik jullie verwijzen naar de volgende websites.

Al met al was het weer een prachtige ochtend. Hennie en leden van Groep-Hennie allemaal bedankt.

Joop


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: