Napraten

Naam van de tocht: Het is weer begonnen
Plaats: Frans op den Bult - Lonneker
Datum: 2020-06-23
Schrijver: joop


Het is weer begonnen

Vanaf afgelopen zondag kunnen de leden van de HTFC weer samen met elkaar gaan fietsen. Wel onder strenge corona-restricties. Deze heeft het bestuur beschreven in een -wat zij noemen- een protocol. Het meest in het oog lopende punt daarbij is, dat de groepsgrootte niet groter mag zijn dan 4 fietsers bij elkaar. Dat gaf zondag toch wat problemen. Verdeel zo'n groep van 22 personen maar eens in groepjes van 4. Dan blijven er altijd twee over, en dat heeft dan de nodige irritatie tot gevolg.

Zo niet deze dinsdagochtend, de veteranen staan er weer, aangevuld met anderen, die kennelijk vanmorgen vrij hebben. Er stonden 2 routes klaar op onze website. Je kunt die downloaden en op je GPS laden, zodat je niet steeds krampachtig als groep achter de voorgaande groep moet rijden. Een goed systeem, maar ik zag dat deze routes slechts 3 keer waren gedownload, waaronder door mezelf.

De sterken vertrekken eerst, en als laatste vertrekt de groep van Hennie S. Hennie heeft geen GPS nodig en heeft ook zijn eigen route. We zijn met 7 personen, die zich netjes verdelen in een groepje van 4 en een groepje van 3. Ikzelf zit in het allerlaatste groepje samen met Gerrit L en Margreth W. Het is prachtig weer. Het gaat langs Twence, de Grolsch Veste, het is altijd weer een verrassing als je met Hennie meerijdt. Er wordt gezellig gekletst, en het fietsen gaat perfect.

Opeens is er een verzoek vanuit het 1ste groepje van 4 man, of Gerrit L niet bij hun kon komen fietsen, en dan degradeert Dick S naar onze groep. Nou daar snap ik helemaal niets van. Wij doen met 3 personen kopwerk (waarvan Gerrit weliswaar het meest), en zij met 4 personen, en dan krijgen ze er moeite mee? Ik zeg er verder niets van. Al valt het me wel op dat het daarna net lijkt alsof het 2de groepje van 3 man steeds vaker het 1ste groepje probeert aan te duwen. Zeker als Dick op kop komt. (geintje Dick!)

Bij het vliegveld zien we de grote Boeing's 747-400 van Lufthansa geparkeerd staan, en bij Enschede onder de Helmerhoek is het kronkelende fietspad eeen beetje gestremd door 4 fonkelnieuwe hekken om vee en waarschijnlijk ook fietsers tegen te houden. Hennie had aan het eind vlak bij het Kippenboertje nog een mooi terras in gedachten, maar dat ging helaas niet door.

Na 65 km zijn we weer terug bij het clubhuis, dat pas na 1 juli open gaat, dus we gaan daarna voldaan naar huis.

Hennie, bedankt voor de mooie rit. Het is weer begonnen!

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: